VIDEO

SEĆATE SE DVOGODIŠNJAKA KOJI JE PUŠIO 40 CIGARETA DNEVNO? Porastao je, izgleda NEPREPOZNATLJIVO, poznato i kako se oseća

Autor Tamara Veličković

Kako danas izgleda Ardi Rizal, indonezijski mališan, koji sa dve godine nije mogao da izdrži dan bez dve pakle cigareta?

Izvor: Youtube/Inside Edition

Ardi Rizal, bucmasti indonezijski mališan, postao je internet senzacija kada je objavljena vest da sa dve godine puši dve pakle cigareta na dan. Uz to se prejedao hranom, pio je tri litra masnog kondenzovanog mleka dnevno, a danas izgleda potpuno drugačije. Jednom prilikom je otkrio da je pušenje bio težak porok. Znao je da treba da ga reši, ali to nije bila laka misija.

"Bio mi je težak proces prestanka. Kada ne bih pušio, osećao bih kiselinu u ustima i vrtoglavicu. Sada sam srećan. Osećam više energije i moje telo je puno vitalnosti", rekao je Ardi koji je uz vladinu intervenciju, intenzivnu specijalističku negu i roditelje uspeo da se oslobodi nikotinske zavisnosti.

Izvor: YouTube/screenshot/Inside Edition

Njegova mama Dajana je ispričala da je Ardi bio jako besan svaki put kad mu je oduzimala cigarete. "Plašila sam se za njegovo zdravlje. Imala sam strah da će umreti. Bio je jako nervozan, udarao je glavom u zid svaki put kad odbijem da mu dam cigaretu", rekla je njegova majka. Prema rečima njegovih roditelja, Ardi je počeo da puši kada mu je otac dao prvu cigaretu, a tada je imao samo 18 meseci.

Nakon cigareta, zavoleo je nezdravu hranu i dobio višak kilograma. Tada su roditelji potražili stručnu pomoć. Sada, uz pomoć nutricioniste i lekara, Ardi nema nijedan porok i dobro se oseća. Prestao je da puši i kako izvori navode - odlično se pokazao u školi u kojoj pokazuje odlične rezultate.

Pogledajte kako Ardi izgleda danas:

Ardi Rizal
Izvor: YouTube/Inside Edition

BONUS VIDEO:

(MONDO)