ANKETA

DA NE KAŽU DA JE MAMIN SIN, NEGO MUŽ ZA POŽELETI! Trenira dete da bude DOBAR SUPRUG - da li mališan ovo mora da radi?!

Autor Tamara Veličković

Šta mislite o načinu vaspitanja koji je primenila jedna majka, a koji je izazvao podeljena mišljenja?

Izvor: Tiktok/thatlawyermomlife/Screenshot

Došlo je vreme kada i mnogobrojni psiholozi ističu da su muškarci danas vaspitani tako da budu "mamini sinovi", a ne "dobri muževi i očevi". O tome je jednom prilikom govorila i Divna Milovanović koja je istakla da jači pol traga za osobom koja će brinuti o njima i na taj način zameniti ulogu njihove majke. Ovo je tema koja izaziva raspravu u društvu, a mnogi su podržali jednu majku koja plasira popularan sadržaj na TikTok-u.

Ona je počela da objavljuje snimke u kojima objašnjava kako uči sina da jednog dana bude "dobar muž vašoj ćerki". Zohra kaže da veruje da će uz te veštine njen sin biti pažljiv i odgovoran prema svojoj supruzi. U prvom snimku je objasnila da sina uči kako da se raduje kupovini praznične dekoracije, jer je svesna da to mnogim muškarcima nije zabavno. Dodala je da na taj način "vaša ćerka neće morati da se pravda zašto je potrošila novac na nešto što deluje nepotrebno, a skupo je".

U drugom snimku Zohra otkriva da aktivno podučava svog sina o tome koliko je važno da bude emocionalno zreo: "Učim svog sina kako da vodi dnevnik, kako bi mogao da izrazi svoja osećanja da vaša ćerka ne bi imala posla sa muškarcem koji ne može da iskaže šta oseća ili da reguliše svoje emocije". Zatim, uči sina da bude uredan.

"Učim svog sina koliko je važno da uvek posle vožnje pospremi auto, kako bi vaša ćerka uvek ušla u čista kola", napisala je ona, ni ne sluteći da će nastati trend koji se na TikTok-u zove #TeachingOurSons. Mnoge majke su podržale ovu ideju, ističući da je ovakvo vaspitanje od velike važnosti jer se žene u braku obično prilagođavaju muškarcima. Pogledajte neke od Zohrinih snimaka:

Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO)