TRIK

OVAJ TRIK MOŽE DA VAS SAČEKA NA RAZGOVORU ZA POSAO! Prvo vam ponude KAFU, ako uradite ovo, PROKOCKALI su šansu

Autor Tamara Veličković

Trik koji je osmislio, pomogao mu je da izdvoji najbolje kandidate!

Izvor: Shutterstock/fizkes

Opšte je poznato da poslodavci imaju raznorazne testove i trik pitanja koja im pomažu da naprave uži izbor kandidata za poziciju koja im je potrebna. Time se najviše služe direktori milionskih firmi, kod kojih kandidati moraju da prođu nekoliko intervjua kako bi dobili željeno radno mesto. Među njima je i Australijanac Trent Ines koji je godinama bio direktor kompanije koja se bavi softverima.

Često je imao priliku da zapošljava nove ljude. Trik koji je osmislio, pomogao mu je u izboru kandidata, ali nije povezan sa znanjem i sposobnošću, već sa tim da li se osoba uklopila u kolektiv. "Kad bi neko kod mene došao na razgovor za posao, uvek bih mu pokazao kancelarije i doveo ga do jedne od kuhinja. Kandidat bi uvek iz kuhinje izašao s pićem", rekao je bivši direktor u svom podkastu.

"Nakon što prihvati piće, kandidat se vraća na mesto intervjua. Tokom intervjua, kandidat će postepeno ispijati svoje piće, sve do kraja intervjua. Na kraju razgovora, posmatrao sam šta će kandidat da učini sa šoljom ili čašom koju je uzeo", rekao je i objasnio da na kraju ovih intervjua uvek razmišlja o jednoj stvari:

"Da li će ta osoba na kraju razgovora odneti praznu šolju natrag u kuhinju". Odgovor na ovo u potpunosti se temelji na kandidatovim postupcima, koji takođe uveliko određuje da li je ta osoba prava osoba za posao. "Možete razviti vetšine, možete steći znanje i iskustvo, ali sve se zapravo svodi na stav, a stav o kom govorimo je koncept 'operi svoju šoljicu kafe'. Stvarno želite da budete sigurni da imate ljude koji imaju pravi osećaj odgovornosti za svoje postupke, poštovanje prema drugima i timski rad u kolektivu", rekao je Trent Ines i dodao da samo 10 odsto kandidata nije prošao test šoljom.

BONUS VIDEO:

(MONDO)