Stranci

TURČIN PROBAO SRPSKA JELA, PA ZANEMEO! "Mislio sam da samo pravite RAKIJU" - najveću ocenu dao ovom SPECIJALITETU

Autor Teodora Boškovski

Evo koliko se jednom Turčinu sviđaju srpski specijaliteti!

Izvor: Tiktok/turcinusrbiji

Junus Emre Dogan (24) se iz Alanje zbog ljubavi prema Mileni preselio u Beograd. Upoznali su se na plaži, ostali u kontaktu, a njegova upornost I ljubav su se isplatili. Junus danas živi i radi u Beogradu, naučio je srpski jezik u rekordnom roku i kako kaže, obožava naše običaje i muziku. Jednom prilikom je i sam priznao da je najviše zavoleo pesme Tome Zdravkovića.

Osim što je veliki ljubitelj naše narodne muzike, Junus i vrlo rado isprobava i naše tradicionalne specijaliete i jela. Tako je njegova supruga Milena, nedavno objavila na društvenoj mreži TikTok jedan simpatičan video pod nazivom "Ocenjujem srpsku hranu" u kojem Junus isprobava i ocenjuje pinđur, džem od šljiva i gibanicu.

On je redom probao, prvo gibanicu, ili kako je on naziva "gibaja". Kada ga je Milena upitala za ocenu, Janus joj je dao osmicu.

"Idemo pimbur, pinđur, kako lepo izgleda. To moramo da imamo u Turskoj, mi volimo ljuto... Devet", ocenjuje dalje Junus.

"Idemo na kraju od šljiva. Ja sam mislio da vi pravite samo rakiju od šljiva. Mnogo je slatko. Mnogo je lepo. Ja kao Turčin volim ono što je ljuto", dodao je za kraj.

Na kraju je pinđur Junus ocenio sa 10, gibanicu sa 9 i džem od šljiva sa 8, ali kako je sam na kraju ustanovio - sve mu je potaman.

Pogledajte više u videu:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO)