VIDEO

POSLE DVA PROPALA BRAKA, SAMOHRANA MAJKA SAMA SEBI NAPRAVILA KUĆU! Pogledajte, ovo je RAJ od 18,5 kvadrata! (VIDEO)

Autor Tamara Veličković

Nakon dva propala braka, izgubljene kuće, iznajmljivanja stanova, rešila je da sama sebi izgradi kuću.

Izvor: YouTube/FLORB

Kada joj drugi brak nije uspeo, Mišel Boil je ostala bez doma. Tada je odlučila da iznajmljuje kuću u Oregonu koju je mesečno plaćala 1.173 evra. Nakon par meseci, nije više mogla da izdrži. Cena kirije je bila izuzetno visoka, a njena plata mala, zbog čega nije uspevala da uštedi. Radila je u kafiću, a sve što je zarađivala, davala je na osnovne troškove i hranu.

Mišel priznaje da je jedva krpila kraj s krajem. Kada su deca uspela da se osamostale, rešila je da promeni svoj život. Prva misao bila je da sama sebi sagradi malu kuću. Proučavala je tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kuće. Uspela je da sa vrlo malo novca napravi kuću u koju se preselila. Iz kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu, prešla je u kućicu od 18,5 kvadrata.

Za iznajmljivanje malog dela zemlje na kom stoji kućica, Mišel plaća 58 evra, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i internet. "Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala", kaže Mišel koja je dve godine skupljala nameštaj, znajući da će jednog dana imati svoju kuću. Ipak, kada pogledate snimak njenog novog doma, činiće vam se da je mnogo veći od 18,5 kvadrata. Mišel kaže da je neuporedivo srećnija sada, nego kad je živela u onoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom.

Ono što je posebno interesantno, to je da danas gradi i projektuje kuće za ljude koji žele da smanje troškove života. Njen san postao je posao koji joj pruža mnogo veća primanja. Pogledajte u snimku priču ove hrabre samohrane majke koja je sebi napravila pravu oazu mira, kao i kako ona izgleda:

Samohrana majka sama sebi izgradila kuću
Izvor: YouTube/FLORB

BONUS VIDEO:

(MONDO)