TAJNE DOMAĆICA

KAKO DA OPERETE TAMNU ODEĆU AKO IMATE PSA ILI MAČKU: Trik koji uklanja DLAČICE zaludeo žene, samo stavite ovo u mašinu!

Autor Tamara Veličković

Ako vas muče dlačice na tamnoj odeći, postoji trik koji će vam olakšati život.

Izvor: Shutterstock

Svako ko ima kućnog ljubimca, a koji se linja, bio je spreman da se u jednom trenutku odrekne nošenja tamne odeće. Ponekad su dlačice toliko sitne, da se poput iglica zariju u omiljeni džemper, bluzu, pantalone. Da ne biste pre svakog pranja gubili vreme na samolepljivi roler koji skuplja prašinu i dlačice, postoji prost trik koji ne zadaje dodatni posao.

Pre nego što napunite bubanj odećom, stavite jednu vlažnu maramicu. Važno je da na svakih sedam do osam kilograma veša ne stavljate više od tri maramice odjednom. Takođe, ako ne želite da vam odeća miriše na vlažne maramice, iskoristite antibakterijske ili one koje su bez mirisa.

Zbog svoje strukture, vlažna maramica savršeno hvata sve vrste prljavštine. Deluje kao "apsorber" i posebno dobro sakuplja kosu. Da biste iz mašine za pranje veša izvukli zaista čistu odeću, zapamtite nekoliko pravila. Dobro je prethodno rasklopiti odeću i istresti je. Ne ubacujte je smotanu.Kada bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se mešati u odeću i sakupljati kosu i krzno.

Ono što je važno, jeste da su vlažne maramice dovoljno čvrste i debele da se ne raspadaju tokom ciklusa pranja, a ako niste sigurni koliko su jake, to možete lako proveriti pokušajem da ih pocepate rukama. Ako ne uspete ili vam treba mnogo snage da to uradite, oni su dovoljno čvrste.

BONUS VIDEO:

(MONDO)