Stranci

"U SAD SVE SE SVODI NA RAD, KARIJERU I GUŽVU!" Amerikanka se preselila na BALKAN i neće da se vraća - ovde je BANJA

Autor Teodora Boškovski

Amerikanka napustila Ameriku i preselila se na Balkan.

Izvor: Tiktok/mylifeincroatia

Niav Kono jedna je od devojaka koja je odlučila na napusti "američki san" i sreću potraži na drugom kraju Zemlje, tačnije preselila se na Balkan - Hrvatsku u koju se zaljubila 2015. godine. Kako kaže, od tada joj se život promenio na bolje.

Radila je uobičajen posao sa radnim vremenom od 9 do 5 i to od kuće. Kako kaže, za doba pandemije kada niko nije mogao da napušta kuću, njeno mentalno zdravlje bilo je ugroženo. Odlučila je da nešto uradi po tom pitanju i napravi veliku životnu promenu. Tako je došla na Balkan.

Niav sada živi u Makarskoj, u koju se doselila u junu 2022. godine, a odrasla je u zalivu Kalifornije, a priznaje da je sanjala da živi u balkanskoj zemlji nakon jednonedeljnog odmora pre osam godina u Hrvatskoj.

Čim su se granice otvorile, Niav je planirala da otputuje u Hrvatsku gde je radila kao digitalni nomad. U junu 2022. došla je u Hrvatsku na četiri nedelje, ali nije očekivala da će se te četiri nedelje pretvoriti u večnost.

"Moj život se potpuno promenio za te četiri nedelje", rekla je ona i dodala da je tada raskinula sa Australijancem koji se tamo doselio. Tada je odlučila da ostane u Hrvatskoj i ne namerava da se vrati nazad u Ameriku.

"U SAD osećam kao da su svi fokusirani na posao i gužvu. Sve se svodi samo na naporan rad, karijeru i ciljeve", i dodala da je život u Kaliforniji veoma skup.

Nasuprot tome, Niav kaže da se u Hrvatskoj živi opuštenije i da je životni standard viši, te da voli da živi u zemlji sa "jakom kulturom".

Pogeldajte više u videu:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO)