Kako da

IMATE I DALJE STARE I DOSADNE KUHINJE IZ 90-IH? Dizajner enterijera otkriva: Evo kako bez renoviranja da ih OSVEŽITE

Autor Teodora Boškovski

Evo kako da uz pomoć boja osvežite kuhinju i učinite je svetlijom!

Izvor: pexels/ pixabay

Ranijih godina u trendu su bile kuhinje, tačnije viseći delovi u tamnijim nijansama kako bi se što manje prljali. Preovladavale su tamne boje, poput braon ili sive. Danas su se ukusu i stilovi promenili, te možemo često da naiđemo na bele, jednostavne i minimalističke kuhinje. Ali, šta da radite ukoliko ste i dalje zadržali stari i tamni stil kuhinje i ne želite da bacate pare na celokupno renoviranje? U pomoć stižu saveti dizajnera enterijera.

Ukoliko su vam viseći delovi u burgundi boji ili crnoj, savršeno rešenja kako da posvetlite kuhinju jesu zidovi u nežno roza bojoj, otkriva Elizabet Ševrin. Ona takođe savetuje da tamniju boju visećih delova uparite sa zidovima koji imaju isti podton kao i oni. Na primer, ukoliko su kuhinjski ormari tamno zelene, zidovi bi trebalo da budu iste ali svetlije nijanse.

Izvor: Shutterstock

A ako želite da napravite veći kontrast u kuhinji, onda dodajte malo bele boje. Tamni ormari sa belom radnom površinom i detaljima, kao i zidovima učiniće kuhinju prozračnom i svetlijom. Za više eksperimentisanja, dizajner enterijera savetuje da se pažljivo upustite u kontrast. Dakle, ako su vaši kuhinjski ormari tamne, mogli biste da se odlučite za uzbudljivu žutu kako biste stvorili kontrast, ili ako su tamnoplave boje, odlučite se za boju sa narandžastim nijansama.

BONUS VIDEO:

 (MONDO)