Stil

10 NAJGORIH I NAJBOLJIH TRENDOVA U UREĐENJU DOMA! Jedan stil svi OBOŽAVAJU, a ovih 10 stvari su veliko "NE"

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte listu najboljih i najgorih trendova u dizajnu enterijera u poslednjih 25 godina. Šta je ono što se odomaćilo, a šta ljudi ne podnose u kući?

Izvor: karamysh/Dariusz Jarzabek/Marianna_ Zh/mama_mia/Shutterstock.com

Trendovi se iz godine u godinu menjaju, pa i kada je reč o dizajnu enterijera. Nešto što je bilo modero prošle godine, sada je demode. Omiljeni trendovi uređenja interijera u posljednjih 25 godina uključuju granitne radne ploče, zidne police i parkete, a teksturirani plafoni i tapete u kupatilima definitivno su postali veliko "NE"!

Nedavno istraživanje koe je obuhvatalo 2.000 vlasnika kuća u Velikoj Britaniji pokazalo je da 21 odsto njih veruje da je trend minimalizma najbolji pogodak u uređenju doma od 2000. godine. Odlika ovog stila je maksimalno slobodan prostor i funkcionalni enterijer, koji je ujedno i elegantan. Sjajni zidovi, cigla i bež zidovi također su uključeni u prvih 10 najboljih trendova. Međutim, zidne i dekorativne šablone i tamne drvene obloge bili su među najlošijim izborima dizajna interijera u posljednjih četvrt veka. 

Ovo je 10 najboljih trendova u interijeru u prethodnih 25 godina:

  1. Granitne radne ploče
  2. Minimalizam
  3. Zidne police
  4. Parket
  5. Karakteristični zidovi
  6. Izložena cigla
  7. Udobnost (hygge stil)
  8. Spa kade
  9. Bež zidovi
  10. Hidromasažni bazen

Čini se da je štednja novca dovela do velikih promena u dizajnu enterijera tokom poslednjih 25 godina.  Pa tako, neki od najpopularnijih trendova u poslednjih 25 godina su izgradnja zimskog vrta (34 %), prenamjena potkrovlja (33 %) i energetsko efikasne promene, kao što je ugradnja solarnih panela (31 %).

Top 10 najgorih trendova interijera u poslednjih 25 godina:

  1. Tapete u kupatilu
  2. Teksturirani plafoni
  3. Obloga od tamnog drveta
  4. Životinjski print
  5. Španski zidvi
  6. Zidni šabloni
  7. Izložena cigla
  8. Podovi od linoleuma
  9.  Neonska rasveta
  10. Radne ploče od pločica/zidni paneli

BONUS VIDEO:

 (MONDO)