Moda

ZAŠTO CEO SVET PRIČA O FRIZURI OVE DEVOJKE? Izbio pravi skandal zbog Mis Francuske, evo šta se desilo! (FOTO, VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Frizura Mis Francuske za 2024. je glavna tema medija, evo i zašto!

Izvor: instagram/evegillesoff

Izbor za Mis Francuske za 2024. godinu pretvorio se u neobičan slučaj, nakon što su sudije na društvenim mrežama optužene za nepristrasno glasanje i "woke" pristup. Ova reč, koja se u Americi i ostatku sveta odomaćila, označava širu svest o društvenim nejednakostima kao što su rasna nepravda, poricanje prava LGBT zajednice i druge. Ali često se koristi u kontekstu preterivanja u "osvešćenosti".

Za Mis Francuske 2024. izabrana je Ev Žil, a proglašavanje pobednice odigralo se u prenosu uživo, koji je pratilo oko 7,5 miliona gledalaca.

Ev Žil ima 20 godina i dolazi iz Nord pa de Kalea na severu Francuske, a mediji prenose da se u istoriji izbora za mis u toj zemlji nije dogodilo da pobednica ima - kratku kosu. Pogledajte njene fotografije!

Ceo problem nastao je oko frizure Mis Francuske, koja je svoju tamnu, talasastu kosu ošišala na "pixie cut". Za duže od jednog veka, koliko Francuzi biraju misicu, nijedna nije imala kratku kosu.

Pobednicu na izboru za Mis Francuske biraju publika i žiri. Javno glasanje odlučuje 50 odsto glasova, i tu je Ev bila na trećem mestu. Ali sudije su je "pogurale" ka pobedi i sada se suočavaju sa nezvaničnim optužbama za pristrasno glasanje.

Ev je, sa svoje strane, ponosna na svoj androgini izgled i stajling.

"Navikli smo da vidimo misice sa dugom kosom, ali sam ja namerno odabrala androgini pristup sa kratkom frizurom. Niko ne bi smeo da diktira ko smo, i svaka žena je različita i jedinstvena", saopštila je Mis Francuske. Pogledajte njen video, podelila je kako je izgledala u detinjstvu i kako izgleda sada!

Na mrežama se poveo pravi rat, i podvlači se da je "pixie" frizura i jedan od simbola francuskog pokreta "MeToo".

Ev čak zameraju da je previše mršava i da nema obline, što doprinosi androginom izgledu. Pobednica je tokom finala prokomentarisala i te optužbe.

"Volela bih da pokažem da i takmičenje, ali i društvo, evoluiraju. Predstavljanje žena trebalo bi da bude raznovrsno i lepota nije ograničena na frizure ili građu", rekla je ona.

Dopada vam se kako izgleda Mis Francuske? Ne propustite i naš predlog 10 najboljih kratkih frizura!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

(MONDO/B.Z.J.)