Vauuu

"KUPILI SMO NAJRUŽNIJU KUĆU U KOMŠILUKU I RENOVIRALI JE!" Bračni par uštedeo BRDO novca, sada je procenjuju na 400.000 €

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte genijalno renoviranje stare kuće.

Izvor: Tiktok/laureynoldsxx/printscreen

Da li je kupovina starih i oronulih kuća isplativa? Jedan mladi bračni par koji nije imao dovoljno novca za novu kuću tvrdi da je moguće. Odlučili su da kupe staru kuću, zasuku rukave i renoviraju je od poda do krova.

Laura Rejnolds i njen partner Ed objavili su na društvenoj mreži video u kojem su detaljno snimili transformaciju stare kuće iz komšiluka u novu - na dva sprata sa magičnim balkonom.

"Kada nemaš dovoljno novca da nekog platiš da ti napravi kuću iz snova… Uradiš sam", napisala je Laura u opisu videa.

Potpuno su rasturili čitavu kuću, srušili devet zidova, a onda se fokusirali na dvorište. Sve što im je trebalo da dograde kuću jeste urbanistička dozvola. Potom je krenula izgradnja korak po korak. Srušeni krov digli su iz nule uz pomoć greda. Zatim je usledila ugradnja novih prozora. Nove pločice su ugledale svetlost dana, kao i zidovi. Laura ih je sama ručno farbala. Inače, njen muž je profesionalni vodoinstalater i kako se da videti, majstor za različite kućen poslove.

"Toliko smo uštedeli radeći ono što smo mogli sami. On je vodoinstalater po zanimanju, ali će se snaći u bilo čemu", rekla je Laura i otkrila koliko sada košta njihova renovirana kuća. Naime, poslednji put kada su uradili procenu, ona je iznosila malo manje od 400.000 evra. Na kraju, nisu krili utiske komšija. Svi su bili očarani novim izgledom kuće u njihovom kraju.

Pogledajte u videu kako je izgledalo renoviranje:

 (MONDO/T.B.)