Ko je u pravu?

ZAŠTO JE SRPKINJAMA VAŽNO DA DEČKO IMA AUTO? "Šta će joj neko da se vucara prevozom, to može i sama" - OŠTRA RASPRAVA

Autor Teodora Boškovski

Kakva pometnja nastaje kada samo jedan partner u vezi poseduje auto otkrivaju Srbi.

Izvor: Shutterstock/Reddit/screenshot

Auto, danas osnovno prevozno sredstvo u mnogim porodicama. Dešava se da jedna kuća ima i više automobila, žena jedan, muž drugi. Međutim, kakva pometnja nastaje kada samo jedan partner u vezi vozi auto, otkrivaju Srbi. Da li je neophodno i nužno da momak ima auto?

"Kad god čujem ili čitam nešto na temu kriterijuma i normi vezanih za partnere, jedan od glavnih bude to da muškarac treba da ima auto... Okej, razumem, danas su kola nešto skoro pa nužno, imam ih i sam, mada ne mislim da bi bio propast sveta za mene i da ih nemam, ali mi nije jasno zašto žene svoju potrebu za kolima prebacuju na muškarce?", započeo je nedoumicu jedan Srbin na popularnom društvenom forumu.

"I onda mi je pitanje ako toliko želiš da neko ima kola i bitna su ti za funkcionisanje u životu - zašto ih onda nemaš sama i zašto ne voziš? Da li je realno da vožnju pravdaju kao mušku stvar i pripisuju je kao nešto što muškarac po prirodi stvari mora da obezbedi devojci?", nastavio je dalje.

Na ovo pitanje navela ga je nedavna situacija kada je čuo kolegenicu koja je spomenula da partner mora da ima kola, dok ona nema ni položen vozački ispit. Ubrzo su osvanuli brojni komentari korisnika. Mišljenja su bila podeljena.

Izvor: Just Life/Shutterstock.com

"Ne, muškarac ne mora da ima kola da bi ispunio tuđe prohteve i kompenzovao nedostatak istih kod žene...", ironično je napisao jedan korisnik.

"Malo promeni društvo, izbegni pogrešne 'ribe'. Ako tražiš 'ribu' na splavu, dobićeš i taj životni stil. Nije obavezno, okružen si sponzorušama.", bile su samo neke od kritika, dok je drugi muškarac napisao da je njegovo zapažanje i sam primetio u srednjoj školi... Zatim su se oglasile i pripadnice nežnijeg pola.

"Meni to nije bitno, ali sam primetila da često onda bude problem tom muškarcu, što ja vozim i imam imam kola, a on ne", napisala je jedna Srpkinja.

"Prestiž, status, vidi se da možda imaš para, više si muško. Samo su neki od ženskih stereotipa o muškarcima", "Bitno je ako si van većeg grada ili zasnivate porodicu. Praktičnije je imati auto kada stignu deca", "U provinciji, auto je moranje, ne možeš da odeš iz provincije, prevoz je nepostojeći, gradski je loš. Tako da ako nemaš auto ili ne voziš, piši propalo", "Zato što je to pokazatelj da si sposoban da stvoriš nešto u životu. Šta će joj neko da se vucara prevozom, to može i sama", bili su još neki od komentara.

A šta vi mislite o ovoj temi? Da li muškarac mora da poseduje auto?

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)