FOTO

KUPILI KUĆU KOJA PROKIŠNJAVA, PUNU PACOVA I VLAGE: Posle renoviranja, bračni par joj podigao cenu za BASNOSLOVNU sumu!

Autor Tamara Veličković

Bračni par kupio je kuću staru skoro čitav vek i od nje napravio dom sa enterijerom koji ostavlja bez daha.

Izvor: YouTube/TheNewbys

Da li možete da zamislite da renovirate kuću koja je izgrađena 1930. godine? Mnogi bi pomislili da je lakše izgraditi dom iz temelja nego se upustiti u toliko zahtevan proces. Jedan bračni par je upravo to uradio i tako transformisao oronulu kuću, da fotografije sadašnjeg izgleda obilaze svet.

Keli Andervud-Foun (44) i njen suprug Aleks Foun (53) iz Vindzora u britanskom Berkširu su 2015. godine kupili kuću punu pacova. Vlaga je dominirala, a ustajali miris bio je nepodnošljiv. Platili su je 640.000 funti, što iznosi skoro 750.000 evra. Morala je da se renovira u potpunosti, a Keli je insistirala da ispuni cilj.

Izvor: Jam Press/@ourugly1930shouse / SplashNews.com / Splash / Profimedia

"Kuća je zaista bila ružna, nije uopšte bila privlačna i bila je puna PVC-a. Zamalo je nismo kupili kada se našla u prodaji. Kuća je bila iznajmljivana i nikada nije bila pošteno renovirana. Svuda se nalazio jeftini linoleum, prokišnjavala je, a čak je bilo i pacova u plafonu kuhinje. Kuhinja je bila napravljena od jeftinih materijala, a kada smo prvi put koristili tuš, voda je curila na sprat ispod nas. Sve što smo takli - raspadalo se", ispričala je.

Izvor: Jam Press/@ourugly1930shouse / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Keli je odmah imala viziju kako želi da izgleda dom za njenog supruga, troje dece i nju. Istakla je da su se uloženi novac, trud i vreme isplatili, a od samog starta je znala da je reč o nekretnini iz koje može da se izvuče maksimum. Kuća je veoma prostrana, zbog čega je bračni par uspeo da napravi prilaz u garažu i lep vrt.

"Želeli smo elegantnu, modernu porodičnu kuću u koju bismo se svaki dan vratili sa ponosom. Maštali smo o otvorenom prostoru punom svetla u kojem bismo mogli da budemo zajedno kao porodica, a volimo i da primamo goste, te smo želeli savršen prostor i za to", rekla je Keli. Nakon renoviranja, vrednost kuće se podigla. Sada može da se proda za 310.000 funti više, odnosno za oko 363.000 evra. Pogledajte kako sada izgleda:

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)