Muke mladih

IMA DVE DIPLOME I PRIČA 3 JEZIKA, A NE MOŽE DA NAĐE POSAO! 24 miliona ljudi gleda i ne veruje: Usledili korisni SAVETI

Autor Teodora Boškovski

Sa kojim mukama se danas mladi susreću kada je reč o zapošljavaju?

Izvor: TikTok/lohannysant

Nešto mlađe generacije, poznate kao generacija Z, imaju mnogo veće kapacitete i afiniteti prema sijasetu stvari. Znaju i po nekoliko stranih jezika, svestrani su i ne manjka im novih ideja. Međutim, kada je reč o poslu, kao da poslodavci neki put nemaju sluha za njih.

Sa time se susrela i mlada Logan Santos (26) iz Njujork. Ona se nedavno oglasila na svom TikTok profilu. Nakon što je doživela nekoliko neuspeha na razgovorima za novi posao, odlučila je da podigne svoj glas. U videu koji je pregledan 24 miliona puta, devojka se rasplakala nakon što su joj poslodavci "zatvorili"  vrata, uprkos njenim postignućima. Držeći gomilu CV-ija u ruci na ulicama Njujorka, objasnila je kako se oseća posramljeno.

"Iskreno, malo mi je neugodno, jer se doslovno prijavljujem za poslove s minimalnom platom. Ovo nisam očekivala. Imam dve diplome, iz komunikacija i glume, govorim tri jezika…", rekla je kroz suze.

"Ovo je sr**e, da vam kažem iskreno, ali ne mogu više sebe da zavaravam. Samo ću da nastavim da pokušavam", zaključila je.

Od kada je objavila video, Santos je dobila puno podrške i saveta kako da pronađe posao. 

"Nikad nemoj da te bude sramota. Trebalo bi da budeš ponosna što stavljaš svoj ego sa strane i što si realna", "Nemoj da pitaš da li zapošljavaju. Samo reci da želiš da se prijaviš i razgovaraj s menadžerom. Budi samouverena", bili su samo neki od komentara.

Pogledajte više u videu:

 BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)