Istraživanje

"MAMA BOLJE BRINE O MENI KAD SAM BOLESTAN, NEGO ŽENA!" Jedni bolje podnose BOLEST, a zbog 2 STVARI se ne uzima BOLOVANJE

Autor Teodora Boškovski

Najnovije istraživanje otkriva razmišljanje muškaraca.

Izvor: Jelena Stanojkovic/Shutterstock.com

Po prirodi muška deca više su vezana za majke. Majčina uloga u odrastanju je velika, briga koju imaju ili nemaju od nje, u kasnijem dobu u velikoj meri može da utiče na odnos sa partnerkom.

Dešava se da muškarci kasnije u ženi vide "ulogu majke", neko ko će da brine o njima, što dokazuje i najnovije istraživanje. Dva od pet Amerikanaca ističe da njihova majka bolje brine o njima kada su bolesni, za razliku od partnerke. Studija od 2.000 muškaraca otkrila je razliku od 43% prema 35%. Briga majki je odnela malo veću prednost u odnosu na žene, piše Post.

Kada su bolesne, žene radije žele da budu same (53%) nego muškarci (47%), dok je 58% muškaraca reklo da i dalje žele da se njihove mame brinu o njima dok su bolesni. Istraživanje koje je sproveo OnePoll u ime MDLIVE-a, pokazalo je da samo trećina anketiranih tvrdi da se "izuzetno dobro nosi sa bolestima".

Ipak, skoro 80% žena misli da bolje podnose bolest od muškaraca, međutim, samo 30% muškaraca misli isto. Istraživanje se osvrnulo i na odlazak na posao kada se osoba razboli. Za mnoge je uzimanje slobodnog dana mnogo gore nego da rade dok su bolesni. Istrživači Ističu da je razlog tome verovatno zato što bolovanje pričinjava stes zbog zabrinuti da zaostaju na poslu (41%) i da neće biti plaćeni isto (39%).

"Odluka da se radi u slučaju bolesti proizilazi iz različitih pritisaka, bilo da je u pitanju strah od zaostajanja na poslu, finansijske brige ili neželje da opterećujemo kolege. Međutim, ključno je dati prioritet svom zdravlju. Odvajanje vremena da se pravilno brinete o sebi ne samo da doprinosi vašem blagostanju, već na kraju doprinosi većoj produktivnosti i efikasnosti na duge staze",  rekla je dr Vontrel Raundtri.

A šta vi smatrate?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)