U POSLEDNJI ČAS

RECITE VI MENI, JE L' TO IZVODLJIVO NA SVADBI KOD NAS? Drugarica zakazala za 5. april, a gosti sad imaju zahtev!

Autor Tamara Veličković

Srpkinja otkrila da njena drugarica mora da menja organizaciju zbog zahteva koji gosti imaju u poslednji čas!

Izvor: Shutterstock/EvaL Miko

Počela je sezona svadbi, a sa njima i problemi koji se rešavaju u poslednji čas. Jedna Srpkinja je na društvenoj mreži "X" otkrila da je njena drugarica zakazala svadbu za 5. april, ali da joj se samo par dana ranije javlja dobar deo gostiju. Kako je napisala, imaju poseban zahtev, pa je pitala ostale korisnike da li je tako nešto moguće izvesti.

"Drugarica zakazala svadbu za 05.04. i dobar deo gostiju joj sad javlja da posti, pa traže posni meni. Recite vi meni, je l' izvodljivo to na svadbi? Podeliti goste na one koji poste i ostale? Je l' ima neko iskustva sa tako velikim proslavama i posnim menijem?", napisala je ona, a onda su usledili komentari.

"Pazi, sa jedne strane ako praviš svadbu za vreme posta i znaš ljude koje zoveš, onda i njih ugostiš, imaš posni meni. A sa druge strane, većim grehom se smatra gordost da postiš i da uvrediš domaćina da nema čime da te posluži nego da mrsiš taj dan", napisala je jedna devojka, na šta joj je devojka koja stoji iza objave napisala da je njena drugarica ipak dogovorila posni meni i da sada redom zove goste i pita ko sve posti.

"Lepo od nje", "Koji je to bezobrazluk. Gosti traže posni meni... Ne moraju da jedu. Naravno da može sve, ali će i cena biti zanimljiva, a i restoran že traziti +- 5% broj jednih i drugih da bi znali kolilo hrane da spreme, što znači da će morati svaku zvanicu da zove i pita šta će da jede", "Izvodljivo je. Ništa neuobičajeno, česta pojava. Sve se da ugoditi. I nema tu razlike u ceni. I ako ima, to je nešto sitno. Ispoštuje goste i to je to", pisali su mnogi.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)