Ispovest

"ODBIO SAM DA BUDEM KRŠTENI KUM!" Usledio ugovor sa nerealnim zahtevima: "Kako sam ja sebičan, a on nije?"

Autor Teodora Boškovski

Muškarac odbio kumstvo zbog nerealnih zahteva!

Izvor: Shutterstock

Anonimni muškarac na popularnom društvenom forumu ispričao je kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahteva, odbio da bude kršteni kum njegovom detetu. U početku je prijatelj bio srećan što je ovaj baš njega izabrao, ali oduševljenje je ubrzo nestalo kada je dobio kovertu s ugovorom i dugim popisom nerealnih zahteva.

Ispričao je da su on i njegova supruga pre devet godina upoznali drugi mladi par i s njima se sprijateljili, pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog deteta izabrali baš njega. Bio je oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obavezujući ugovor i popis zahteva - među kojima je pisalo i to da on mora da se krsti i postane katoličke veroispovesti, kao i da detetu da 20.000 evra.

"Pristao sam, a sutradan mi je ostavio kovertu s pravnim ugovorom koji je trebalo da potpišem", ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dete prisustvuje, poput krštenja, ispovedanja, pomazanjei drugo.

Na kraju, muškarac je rekao prijatelju da mora da razmisli o tome da postane katolik, da da detetu najmanje 500 evra za svaki od tih događaja, te za svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana deteta za njegovo školovanje skupi oko oko 20.000 evra.

Ali kada je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može da potpiše jer je prezahtevan, on se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i društvene mreže. Njegova supruga takođe.

"Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne?", zaključio je, prenosi Miror.

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)