Najradosniji hrišćanski praznik, Vaskrs, uskoro nam se bliži i njegov najvažniji simbol su jaja. Mnoge kulture još od davnina neguju običaj darivanja i razmene jaja, jer se smatralo da teraju zle sile i donose sreću. Vremenom, hrišćani su prisvojili jaje kao uskršnji simbol dajući mu novo značenje - baš kao što pile izlazi iz jajeta i počinje da živi, tako je i Isus izašao iz groba i započeo novi i večni život.
Kako bismo najbolje moguće pripremili jaja tako da nam ona prilikom kuvanja ne popucaju, važno je koliko ih dugo kuvamo. Postoje tri načina - meko, srednje i tvrdo. I svaki način kuvanja, reći će vam svaka kuvarica, menja okus jela, kao i samu teksturu jaja. Pa tako, meko kuhana jaja savršena su uz avokado i na tostu ili pravljenje nekog sosa ili salate.
Da biste napravili meko kuvana jaja, potrebno je da ih kuvate u vrućoj vodi tačno tri minuta. Za srednje kuvana jaja odvojite kuvanje u ključaloj vodi 6 minuta, a nakon toga ih stavite u hladnu vodu. Takva jaja su odlična za testenine ili ukrašavanje drugih jela. Tvrdo kuvana jaja treba kuvati 10 minuta, a onda ih prebacite u hladnu vodu. Žumance će ostati tvrdo, piše Real Simple.
BONUS VIDEO: Kako se ukrašavaju šuplja jaja!