Uradi sam

KAKO DA UKRASITE TRPEZU ZA USKRS? Maštovite ideje koje će oduševiti ukućane i goste, bez puno muke i para

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte nekoliko zanimljivih ideja za uskršnju dekoraciju!

Izvor: Instagram / espinelame

U nedelju 5. aprila pravoslavni vernici u Srbiji dočekuju najradosniji hrišćanski praznik - Uskrs. Domaćice se uveliko raspitaju za cene jaja po pijacama i marketima, dok mame razmišljaju kako sa svojim mališanima da ukrase jaje. Ideja ima milion. Oni koji vole da dočaraju uskršnju atmosferu u svom domu, već sada pretražuju dekoracije za trpezu.

Za Uskrs možete da ukrasite sto i vaš dom bez puno muke i troška, a sve što vam je potrebno možda već imate u kući. Dodatke uvek možete da potražite na obližnjoj pijaci ili u radnjama kineske robe.

Nudimo vam nekoliko različitih ideja za ukrašavanje uskršnej trpeze:

 Lale za sve!

Još uvek je u toku sezona predivnih lala i ima ih u različitim bojama. Savršeno se slažu uz šarena jaja, a možete da im uparite boje i tako napravite jednobojnu dekoraciju. Jednostavno, stavite lale u vazu i oko nje postavite korpu sa jajima. Takođe, od kuvanih jaja možete i sami da napravite lale. Evo i kako:

  • Skuvajte jaja
  • Oljuštite ih
  • Vrh isecite u špic nožem tako da izgleda na pupoljak lale
  • Iskoristite dršku lale i povežite je sa jajima
  • Za kraj, vežite više drški lala mašnicom

Pogledajte detaljnije u videu:

 Nikad dosta cveća

Ukoliko želite da vam cvetna dekoracija duže traje, izaberite veštačko cveće ili grane iz bašte ili parka. Sve što vam je potrebno jesu grančice drveta koje ćete da stavite u veliku vazu. Kako biste dobili uskršnji šmek okitite ih šarenim jajima od striropora. Možete de ih nađete na pijaci ili u najbližoj kineskoj radnji.

Izvor: titkok/linseyjosephinaa

 Dekoracija za tanjire

Prilikom posluživanja jela možete da se odlučite za uskršnje salvete, ali i sami da ih napravite, od krpa ili pamučnih maramica. Urolajte tkaninu u "palačinku", zatim vrhove vežite mašnicom, tako da napravite rupu u sredinu, a zatim u rupu stavite uskršnje jaje. Savršena ideja koja će oduševiti vaše ukućane i goste!

Pogledajte detaljnije u videu:

 BONUS VIDEO: Moderno ukrašavanje jaja

 (MONDO/T.B.)