SAVETI

UKISELJENA JAJA SU ATRAKCIJA USKRŠNJE TRPEZE! Za ovakav izgled potrebno vam je samo jedno povrće

Autor Tamara Veličković

Kako da uskršnju trpezu obogatite ukiseljenim jajima?

Izvor: YouTube/Tess Cooks 4u

Uskršnji praznici okupljaju porodicu na jednom mestu, a mnoge domaćice se trude da trpeza bude raznolika i lepa. Ako ste u potrazi za nečim novim, što bi moglo vaš sto da učini glavnom atrakcijom, predlažemo vam teglu ukiseljenih jaja. Kremasto žumance i slatko-kiselo belance pružiće svežinu uskršnjem doručku.

Priprema kiseljenih jaja nije zahtevna, a osim klasičnog procesa kiseljenja u mešavini sirćeta, vode, šećera i začina, možete da eksperimentišete tako što ćete koristiti već postojeću tečnost od kiselog povrća. Cvekla je odličan izbor za ovu pripremu, jer njen dodatak može da učini jaja ružičastim ako ih dodate u preostalu tečnost u tegli.

Izvor: YouTube/Tess Cooks 4u

Ova šarena jaja ne samo da privlače pažnju svojim izgledom, već su i ukusna. Ako primetite da vam nedostaje tečnosti u tegli, možete da dodate jabukovo ili crveno vinsko sirće. Kreativno se poigrajte sa začinima, dodajte biber, lovorov list, kim, kari. Jaja bi trebalo da držite u tečnosti najmanje jedan dan, ali mogu da ostanu i do mesec dana.

Ako želite da kontrolišete stepen kiselosti, možete da koristite tvrdo kuvana, ali neoljuštena jaja, razbijajući ljuske na različite delove i ostavljajući ih da se natapaju u kiselu tečnost sa cveklom preko noći. Kada ih ogulite, primetićete da je tečnost obojila jaja i obogatila im ukus.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)

Tagovi