ANKETA

OVO JE REAKCIJA MUŠKARACA NA CELULIT KOD ŽENA: Iznenadili su komentarima, a da li vama smeta?

Autor Tamara Veličković

Muškarci su imali slične komentare, a nas zanima da li vama smeta celulit kod žena!

Izvor: Instagram/Screenshot/liv_livin_life__

Celulit je prava smetnja ženama. Njegova pojava je povezana sa viškom estrogena u organizmu, zbog čega retko pogađa muškarce. To nije samo estetski, već i zdravstveni problem, pa se sa njim vredi boriti čim se primete prvi znaci "pomorandžine kore". Celulit nije ništa drugo nego deformisano masno tkivo, vidljivo ispod kože u vidu neuglednih zadebljanja.

Razlog su prvenstveno poremećaji mikrocirkulacije. Toksini se ne uklanjaju efikasno i akumuliraju se u masnom tkivu. Ovo počinje da raste i vrši pritisak na okolno vezivno tkivo, a masnoća se skuplja. Za njegovo formiranje odgovorni su i ženski polni hormoni. Celulit se najčešće formira na zadnjici, butinama, stomaku, pa čak i rukama. Može da se pojavi kod žena bilo kog uzrasta, bez obzira na njihovu težinu. A šta o ovome misle muškarci?

Tim portala Your Tango odlučio je da ispita kako se jači pol oseća u vezi sa celulitom kod žena. Na pitanje da li im celulit smeta, imali su komentare zbog kojih mnogi pretpostavljaju da ni ne obraćaju pažnju na "pomorandžinu koru". Nije im bilo potpuno jasno zašto celulit nastaje, ni šta on uopšte znači. Pogledajte njihove odgovore:

  • Da li je to masnoća koja se vidi na koži?
  • To je masno tkivo koje uzrokuje neravnine.
  • I ja imam celulit.
  • To je normalna pojava.
  • Nisam siguran šta je to, ali primetio sam da stvara neravnine na koži.
  • Nemam pojma. Da li to znači da ima višak kilograma?

Faktori koji doprinose stvaranju celulita

Pored hormona, na celulit utiču i faktori koji se odnose na nedostatak fizičke aktivnosti i neadekvatnu ishranu. Uzrokuje ga višak slatkiša, prerađene hrane, soli, gaziranih pića. Sedeći način života, izbegavanje sporta, pušenje, pijenje prekomerne količine alkohola i kafe, uska odeća i cipele sa visokim potpeticama, drugi su razlozi koji štetno utiču na stanje kože.

Važno je napomenuti i da proces formiranja celulita ne traje samo nekoliko dana, već godinama, kao i da je definitivno lakše sprečiti nego lečiti. Međutim, ako su promene vidljive golim okom ili mogu da se primete kada stisnete nabor kože, to je znak da ne treba više da odlažete, već odmah da počnete sa rešavanjem problema. Ako lezije postanu tvrde, biće veoma teško vratiti glatku kožu.

Želimo da čujemo i vaše mišljenje!

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)