JEFTINI DRŽAČ ZA FLAŠE ZA PAR MINUTA: Umesto da "bacate" pare, napravite ga sami kod kuće

Pogledajte detaljne korake za pravljenje držača za flaše!

Printcsreen/Youtube/SilverineTools

Svaka domaćinska kuća u Srbiji trebalo bi da ima flašu domaće rakije ili vina kada gosti dođu. Pa čak i doktori preporučuju jednu čašu vina za srce. Obično flaše znamo da sakrijemo u nekim vitrnama ili na policama gde skupljaju prašinu. Ljubitelji estetike odlučiće se za držače za flaše, vrlo korisne i ne zauzimaju previše prostora.

Umesto da bacate pare na one skupocene, uvek možete za sebe da napravite unikatne. Pritom nije vam potrebno previše ulaganja, već za pravljenje možete da iskorisite stvari koje već imate u kući, podrumu ili garaži. Na taj način reciklirate staro i dajete mu "novi život" i svrhu.

Sve što vam je potrebno za stalak za flađe jesu:

  • stare konzerve farbe
  • nož
  • olovka/marker
  • dekorativni papir
  • pištolj za lepak 
  • sprej za bojenje

Stare konzerve u stvari predstavljaju mesto gde ćete odlagati flaše sa pićem. Pre nego što se "bacite" na posao dobro ih operite, a zatim uz pomoć noža pažljivo uklonite dno. Potom ih obojite uz pomoć spreja u boji po želji ili možete da ih obložite samolepljivim ukrasnim papirom. Konzerve povežite silikonskim lepkom i to po redu u obliku "saća". Na dnu neka vam se nađu četiri povezane konzere, zatim u sledećem redu tri i sve tako redom. Na kraju ćete dobiti držač za flaše (vino ili rakiju) koje možete da stavite na sto, šank, u kuhinju...

Pogledajte detaljnije u videu:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako da sami skinete gel lak uz pomoć acetona?  Tiktok/autumnacord

 (MONDO/T.B.)