SAVETI

NAJBOLJA ZAVRŠNICA NA RAZGOVORU ZA POSAO! Stručnjak: Ako ovo kažete, gađate ih u metu i primljeni ste!

Autor Tamara Veličković

Stručnjak za zapošljavanje otkriva koja je najpametnija rečenica koju možete da izgovorite na razgovoru za posao.

Izvor: Shutterstock/fizkes

Ishodi razgovora za posao ne zavise samo od biografije, već i od utiska koji kandidat ostavlja, odgovora na pitanja, ali i trikova kojima se sve više poslodavaca služi. Jedan od njih je trik sa kafom koji ne biste ni primetili, a on bi možda bio glavni razlog zbog kojeg niste primljeni na željenu poziciju. Najvažnije je da efikasno komunicirate, istakao je stručnjak za zapošljavanje Endrju Mekaskil i dodaje da je to jedini način da uspete.

"Razgovori za posao su umetnost performansa, a da biste dobro nastupili, morate da vežbate. Najbolji kandidati su ljudi koji su uvežbali svoje tačke razgovora sa mentorom, prijateljem ili starim kolegom. To vam pomaže da se osećate samouvereno i prijatno kada pričate o sebi", rekao je za CNBC Endrju Mekaskil.

Otkrio je i koja je najbolja rečenica koju možete da izgovorite na kraju razgovara za posao. Prema njegovim rečima, to je rečenica kojom ćete pogoditi dva najvažnija kvaliteta koji poslodavci traže. Evo kako glasi:

"Želim da istaknem koliko želim ovaj posao. Mislim da su moje veštine i iskustva savršeni za to i da bih mogao da imam snažan, pozitivan uticaj na tim. Evo zašto...".

Ovom rečenicom biste pokazali entuzijazam i samopouzdanje, objasnio je Endrju Mekaskil i dodao da nije dobro da izgledate nezainteresovano i da niste sigurni u sebe. Prva stavka će pokazati koliko ste uzbuđeni zbog prilike koja vam se pruža, a druga bi trebalo da podrazumeva dve ili tri veštine koje posedujete i kojima biste mogli da unapredite cilj kompanije u kojoj želite da se zaposlite.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)