SVINJE U 3 SLUČAJA POSTAJU AGRESIVNE! Milovanu odstranjen testis posle napada, veterinar: Ništa čudno!

Veterinar Vladimir Terzin otkriva kada svinje mogu da postanu veoma agresivne.

Prva TV /Screenshot

Iz sela Bovan, koje se nalazi između Sokobanje i Aleksinca, stigla je vest o napadu svinje na 51-godišnjeg Milovana Dinića. Nakon ujeda za međunožje, Milovan zvani Miša, zadobio je teške povrede polnog organa, ruke i butina. Imao je operaciju kojom su mu lekari odstranili testis, a Milovan je otkrio da sada trpi neizdžive bolove.

Ovo nije prvi put da svinje napadaju ljude. Mnogi se pitaju kako je to moguće, a veterinar Vladimir Terzin govorio je o ovoj temi u emisiji "150 minuta" na Prvoj. On je otkrio da "to nije ništa neobično", ali da je ovaj slučaj specifičan. Naveo je i moguće razloge zbog kojih svinje pokazuju agresiju.

"Svinje umeju da budu agresivne, nije to ništa neobično. Ta agresija može da bude uzvraćena agresija. Mi imamo vest koja je posledica, a ne znamo šta se događalo pre toga. Nekada vlasnici domaćih životinja umeju da budu veoma grubi sa njima, pa se dešava da životinje to vrate. Kažu da ih je udarila krava ili konj, to su stvari koje se dešavaju", rekao je veterinar i dodao da postoje još dva slučaja kada svinje mogu da promene ponašanje.

"One mogu da budu agresivne kada se pare i kad imaju male. To može da utiče na to da menjaju ponašanje. Pitanje je šta se zaista dogodilo. Ovo jeste neobično, nije svakidašnje, ali imamo malo informacija o tome", naglasio je Vladimir Terzin.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kuršumlijom šetala divlja svinja!  Kurir televizija

(MONDO/T.V.)