3 greške u spavaćoj sobi oduzimaju odmor: Čujete svaki šum, neudobno vam je i oka ne možete da sklopite

Donosimo tri najčešće greške u spavaćoj sobi zbog kojih nemate mira.

Shutterstock/Victor Hugo K F

Šta učiniti ako u sobi čujete sve što se dešava iza zida? Kakvu posteljinu da stavite na krevet i gde da okačite lampe? Ako imate osećaj da odjednom nemate mira u svojoj spavaćoj sobi i ne možete oka da sklopite, možda pravite neku od najčešćih grešaka kod dizajna enterijera. Postoje moderna rešenja za spavaću sobu koje možete lako da primenite.

Loša zvučna izolacija

Štedeći na građevinskom materijalu i pokušavajući da što brže stave parcele na prodaju, investitori, posebno iz ekonomskog segmenta, često ne obraćaju pažnju na buku i zvučnu izolaciju, naročito u stanovima i spavaćim sobama. Ovo posebno postaje kamen temeljac za vlasnike stanova sa završnom obradom, gde je praktično nemoguće obezbediti dodatna rešenja za apsorpciju zvuka, osim ako se renoviranje potpuno ne ažurira, a samim tim i iziskuje dodatne troškove.

Rešenje: mekani zidni paneli

Jedan izlaz u ovoj situaciji bio bi naručivanje rešenja koja su ranije bila integrisana samo u hotelske enterijere, odnosno mekih zidnih panela. Mogu da budu veličine uzglavlja ili celog zida spavaće sobe. U pogledu svojih kvaliteta, oni mogu značajno da smanje spoljnu buku, a sa stanovišta dizajna mogu da se naprave, uzimajući u obzir ukupni koncept prostora spavaće sobe.

Višak otvorenih prostora

Kada kreiramo enterijer spavaće sobe, ne zamišljamo uvek jasno kako će prostor na kraju biti percipiran, posebno ako u rad na enterijeru nismo uključili profesionalnog dizajnera. I često se ispostavlja da spavaća soba ima previše otvorenih prostora, koji, kada su ispunjeni stvarima, jednostavno stvaraju prekomernu vizuelnu buku u prostoriji namenjenoj opuštanju - preopterećuju prostoriju. Nakon toga, to otežava čišćenje spavaće sobe.

Rešenje: skriveni sistemi skladištenja

Eliminišite nepotrebne otvorene prostore i da izaberite skrivene sisteme za skladištenje, kao što su sistemi kliznih vrata za ormare.

Nedostatak osvetljenja

Spavaća soba ne bi trebalo da ima puno svetla, ona je mesto privatnosti, opuštanja i mira. Centralno svetlo, poput lustera i dodatno svetlo, poput sveće ili lampe, klasično je rešenje za ovu prostoriju. Po pravilu, osvetljenje za spavaću sobu nije previše svetlo, već ono koje pogoduje opuštanju.

Rešenje: osvetljenje ugrađeno u nameštaj

Procenite svoj ritam života, navike i sve moguće nijanse koje bi kasnije trebalo da deluju na udobnost. Ako volite da čitate pre spavanja, potrebno je da obezbedite osvetljenje, bilo stacionarno ili ugrađeno u tapacirani nameštaj. Koristite LED ili drugo osvetljenje u ormarićima i ormarićima za skladištenje kako biste lakše pronašli stvari koje su vam potrebne.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Kako stvoriti iluziju visokog plafona?  TikTok/hansloreidesign