Nikad ne zakopčavajte poslednje dugme sakoa: Da li znate za pravilo moćnog značenja?

Da li ste znali da poslednje dugme sakoa nikada ne bi trebalo da zakopčavate?

Shutterstock/andersphoto

Poslovno odelo je prisutno u garderoberu skoro svake osobe. Mnogi ljudi ga redovno nose jer tako nalaže kancelarijski posao. Drugi se sete svečanog odela samo kada idu na neki značajan događaj. Uopšte nije važno šta vas tera da se okrenete ovom odevnom komadu. Glavna stvar je da znate kako pravilno da pričvrstite dugmad na sakou.

Da, čak i ovde postoje određena pravila koja bi trebalo da se poštuju da biste stvorili elegantan izgled. Želite da izgledate ne samo elegantno, već i prikladno u svakoj situaciji? Onda je važno da razumete tajnu vrhunskih modnih stručnjaka - pravilo prema kojem poslednje dugme sakoa treba ostaviti otkopčano.

Pojava ove norme bontona

Možda ste postavili sasvim logično pitanje: zašto se to dugme na sakou stavlja, ako ne bi trebalo da se zakopča? Odgovor može da se pronađe odlaskom u daleku prošlost. Istorija je povezana sa vladavinom kraljem Velike Britanije Edvardom VII. Bio je prilično debeljuškast, pa se prsluci na njegovom stomaku često nisu zakopčavali.

Pored toga, uska garderoba ometala je Edvarda VII dok je jahao. Kralj je odlučio da ne žrtvuje udobnost. Jednostavno je prestao da zakopčava poslednje dugme svoje odeće. Vremenom su svi počeli da imitiraju svog kralja i kopiraju njegov stil. Potpuno su prihvatili stil Edvarda VII i zauvek su ostavili otkopčana poslednja dugmad svojih sakoa. Ovo naizgled beznačajno pravilo postalo je simbol luksuza i pripadnosti plemstvu, a zatim je bila osnova modnog bontona. Dakle, ukoliko imate važan događaj sa vrhunskim modnim stručnjacima, prepoznaće vaše poznavanje pravila u svetu mode.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Moda u Milanu jesen 2024  Instagram/whatpeoplearewearing