U najposećeniji grad možete bez dinara: Imate prevoz, vodiča, krstarenje i večeru, a sve je besplatno

Istanbul je najposećeniji grad na svetu koji možete da posetite besplatno.

Viacheslav Lopatin/Shutterstock

Prema najnovijim istraživanjima najposećeniji grad na svetu tokom 2023. godine bio je Istanbul. Jedna od najposećenijih lokacija u ovom turskom gradu, jeste neuništiva džamija Sulejmanija, izgrađena polovinom 16. veka na brdu sa kog se pruža pogled na čitav grad. A da li ste znali da Istanbul možete da posetite potpuno besplatno? Ne radi se o programu namenjenom samo studentima, nego i svim ljubiteljima putovanja.

Ako ste odlučili da letite sa Turkish Airlines-om i imate najmanje 6 sati zadržavanja u gradu Istanbulu, imate priliku da iskoristite potpuno besplatan obilazak. Uopšte ne morate da brinete o finansijama, jer novac ne morate ni da vadite iz svog džepa. Ako volite putovanja, sigurno želite da otkrijete više detalja! Evo o čemu je reč.

Turkish Airlines nudi putnicima koji imaju stajanje duže od 6 sati u Istanbulu besplatan obilazak grada. Program se zove Touristanbul i uključuje prevoz, turističkog vodiča, obilazak nekih znamenitosti Istanbula, pa čak i ručak ili večeru. Postoji nekoliko tura koje možete da iskoristite, u zavisnosti od vremena koje imate na raspolaganju. Možete čak i da uživate u krstarenju Bosforom! Ne morate ni da brinete o tome kako ćete se vratiti na aerodrom. Organizatori se pobrinu za apsolutno sve, kako biste bili vraćeni na vreme za svoj let.

Tokom obilaska, imaćete priliku da istražite mesta puna istorije i lepote. Među najpopularnijim atrakcijama su:

  • Plava džamija - simbol Istanbula, poznata po impresivnoj arhitekturi
  • Palata Topkapi - vekovima rezidencija osmanskih sultana
  • Aja Sofija - pravo remek delo vizantijske umetnosti
  • Trg Taksim - idealno mesto da osetite modernu atmosferu grada

U zavisnosti od vremena i trajanja zaustavljanja, program može da varira, ali će vam biti zagarantovano autentično i šarmantno iskustvo, u kojem će vam se jedino "zamrznuti" vreme provedeno u istraživanju Istanbula. Umesto da na aerodromu provedete sate i sate čekajući, ovaj program vam nudi priliku da istražite jedan od najomiljenijih gradova na svetu, bez dodatnih troškova. Ove ture možete da rezervišete onlajn ili direktno na aerodromu, u kancelariji Touristanbul.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

MAĐARI POLUDELI ZA SRPSKIM AJVAROM I PLJESKAVICAMA! Dva su razloga zašto su svaki dan NA BUVLJAKU U ISTANBULU BAČKE  Kurir TV