Približava se početak grejne sezone: Ovo je poslednji trenutak da izvedete trik koji smanjuje račune

Zahvaljujući jednom triku možete da izbegnete velike račune i probleme sa zdravljem.

Profimedia

Sa dolaskom hladnih dana, radijatori u domovima su neophodni. Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra. Međutim, da bi sve besprekorno funkcionisalo, pored ventilacije, veoma je važno i uklanjanje prašine i drugih zagađivača. Zahvaljujući tome, možete da izbegnete velike račune i probleme za zdravljem.

Zbog svoje konstrukcije, teško je ukloniti prašinu iz uglova radijatora. Specijalne, tanke četke su jedno rešenje, ali to možete da uradite pametnije, brže i efikasnije. U pomoć stižu fen za kosu i obična voda. Aneta, koja na Instagramu deli kućne trikove, pokazala je kako čisti radijatore. "Teško je poverovati koliko prašine ima u njima", priznaje ona.

I želimo da vas podsetimo da nije u pitanju samo estetika. Prljavi radijatori su manje efikasni, što često stvara veće račune. Štaviše, prašina koja tamo leži, ima negativan uticaj na respiratorni sistem, kožu, pa čak i vid.

Prva metoda je da izduvate prašinu fenom. Brz je, ali nažalost, uzrokuje da prašina leti svuda. Aneta predlaže kombinaciju druge i treće metode, odnosno da prvo stavite mokar peškir na radijator, a zatim ga izduvajte fenom odozdo. Potom sipajte toplu vodu i malo tečnosti za pranje sudova preko vrha radijatora. Naravno, ne zaboravite da postavite posudu ispod i zaštitite pod peškirom.

"Za mene je efekat uz vodu spektakularan. Možete da budete sigurni da je radijator zaista čist i da prašina neće leteti po kući", rekla je Aneta.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"AKO DANAS INVESTIRAMO, RAČUNI ZA GREJANJE BIĆE SKORO NULA" Kiković: Nekoliko je ključnih koraka, a prvi promena zakonodavstva  Kurir TV