Naime, u određenim lokalima može se dobiti sto samo na sat i po i to putem takozvanih vremenskih slotova (time slots). Pojedini gosti se čude i negoduju, međutim u Privrednoj komori Beča kažu da im je jasan motiv ugostitelja.
Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su veoma popularni restorani, pa gosti često nakon večere piće moraju da popiju piće za barom. Osim toga, vreme se ograničava i tokom praznika kada lokali očekuju veći broj gostiju.
Predsedavajući odeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore Peter Dobak objašnjava da je ovaj sistem tipična posledica digitalizacije.
Dok su ranije ugostitelji takva ograničenja gostima saopštavali uživo ili putem telefona, sada je već prilikom online rezervacije jasno naznačeno maksimalno vreme boravka u restoranu.
"Naravno da je cilj da se za stolom tokom večeri promene makar dve različite grupe gostiju", zaključuje Dobak.
Eurocomm-PR Beograd, predstavništvo Grada Beča zato u saopštenju za medije savetuje da ako se nađete u tom gradu imate na umu da su ranije rezervacije obično vremenski ograničene, a ukoliko želite da sedite duže preporučuje se da izaberete kasniji termin.
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!