Cene vanpansionskih usluga na Kopaoniku već duže vreme iritiraju obične smrtnike, ali su pojedini privatnici ove godine baš preterali i kao da se utrkuju ko će više "odrati" domaćeg gosta, jer stranaca baš i nema.
Cene vanpansionskih usluga na Kopaoniku već duže vreme iritiraju obične smrtnike, ali su pojedini privatnici ove godine baš preterali i kao da se utrkuju ko će više "odrati" domaćeg gosta, jer stranaca baš i nema.
Po cenama se "ističe" hotel "Grand" gde za šolju vruće vode, sa kesicom i parčetom limuna pored, napitka poznatog kao čaj, potrebno izdvojiti 200 dinara! Ni cena kafe, koju je, doduše, nešto teže pripremiti, ne zaostaje mnogo - 170 dinara. Vrhunac bezobrazluka je ceđena pomorandža, koja košta koliko i porcija nekog kuvanog jela, ili čak roštilja. Naime, za času tog "egzotičnog" pića potrebno je platiti čak 450 dinara!
Sve to, međutim, kao da mnogo ne potresa stalne korisnike tog hotela, na čijem parkingu se tiskaju "džipovi" i "venovi", kao na sajmu luksuznih automobila.
Hotel "Grand", verovatno, ima i neki specijalni recept za čuveno jelo - pasulj, za koji je, doduše sa kobasicom, potrebno platiti 500 dinara.
I cene u obližnjem restoranu, "Planinskoj kući", nisu nimalo "naivne". I u tu je potrebno izdvojiti istu količinu novca za prebranac, koliko košta i porcija graška i podvarka. Svadbarski kupus je ovde skuplji nego u Guči - na čuvenom Saboru trubača koštao je 300, a na Kopaoniku 500 dinara.
Pravim ljubiteljima skijanja preostaje da nose sa sobom hranu, ili da je spremaju na licu mesta u apartmanima.
(Tanjug)
Po cenama se "ističe" hotel "Grand" gde za šolju vruće vode, sa kesicom i parčetom limuna pored, napitka poznatog kao čaj, potrebno izdvojiti 200 dinara! Ni cena kafe, koju je, doduše, nešto teže pripremiti, ne zaostaje mnogo - 170 dinara. Vrhunac bezobrazluka je ceđena pomorandža, koja košta koliko i porcija nekog kuvanog jela, ili čak roštilja. Naime, za času tog "egzotičnog" pića potrebno je platiti čak 450 dinara!
Sve to, međutim, kao da mnogo ne potresa stalne korisnike tog hotela, na čijem parkingu se tiskaju "džipovi" i "venovi", kao na sajmu luksuznih automobila.
Hotel "Grand", verovatno, ima i neki specijalni recept za čuveno jelo - pasulj, za koji je, doduše sa kobasicom, potrebno platiti 500 dinara.
I cene u obližnjem restoranu, "Planinskoj kući", nisu nimalo "naivne". I u tu je potrebno izdvojiti istu količinu novca za prebranac, koliko košta i porcija graška i podvarka. Svadbarski kupus je ovde skuplji nego u Guči - na čuvenom Saboru trubača koštao je 300, a na Kopaoniku 500 dinara.
Pravim ljubiteljima skijanja preostaje da nose sa sobom hranu, ili da je spremaju na licu mesta u apartmanima.
(Tanjug)