Ko ima priliku da poseti Seul, a želi da se kasnije pohvali kako je uradio nešto hrabro i blesavo, verovatno će u nekom od restorana glavnog grada Južne Koreje naručiti živu hobotnicu.
Uglavnom, kada vam posluže ovu "mrdajuću poslasticu", na stolu ćete moći da vidite oktopoda koji se neprestano pomera u posudi sa vodom, zbog čega je potrebno što veštije i brže ga uhvatiti, namotati na štapiće, umočiti u priloge i staviti u usta.
Za Korejce je to prava poslastica, ali turistima je uglavnom prilično gadno, pa se u većini slučajeva odvaže da je probaju samo da bi se kasnije time pohvalili. Uz silnu muku uspevaju da progutaju ovog ljigavog mekušca, ali kada to jednom urade – verovatno im više neće pasti na pamet.
Ako ipak skupite hrabrosti da pokušate ovako nešto, budite pažljivi, jer je bilo i slučajeva gušenja tokom ovog "podviga".
Pogledajte kako izgleda jedenje žive hobotnice.