Kada bi trebalo da pojedete nešto živo, verovatno ne biste izabrali baš mekušca koji ima osam "pipaka". S obzirom na to da hobotnica može da poraste i do tri metra, za jelo se biraju one manje.

Uglavnom, kada vam posluže ovu "mrdajuću poslasticu", na stolu ćete moći da vidite oktopoda koji se neprestano pomera u posudi sa vodom, zbog čega je potrebno što veštije i brže ga uhvatiti, namotati na štapiće, umočiti u priloge i staviti u usta.

Za Korejce je to prava poslastica, ali turistima je uglavnom prilično gadno, pa se u većini slučajeva odvaže da je probaju samo da bi se kasnije time pohvalili. Uz silnu muku uspevaju da progutaju ovog ljigavog mekušca, ali kada to jednom urade – verovatno im više neće pasti na pamet.

Ako ipak skupite hrabrosti da pokušate ovako nešto, budite pažljivi, jer je bilo i slučajeva gušenja tokom ovog "podviga".

Pogledajte kako izgleda jedenje žive hobotnice.