Sudeći prema njujorškom magazinu Saveur koji dodeljuje Nagrade dobrog ukusa (Good Taste Awards), vegetarijanci bi trebalo da putuju u Berlin, a začinjena hrana je najbolja na Bliskom istoku.

Ovogodišnje gastronomske nagrade imaju interesantne nove kategorije, pa je tako na primer sledeća "velika mala stvar" (Next Big Little Thing) AGA, restoran u italijanskom gradiću San Vito di Kadore. Njujorški časopis piše da se sve namirnice koje se koriste za pripremanje hrane u ovom restoranu love na ili u blizini imanja na kojem se restoran nalazi.

Revolucionarnim u kategoriji testa nazvani su Tartin pekara u San Francisku i Laboratorija hleba u Vašingtonu.

Fermentisani tofu je prava poslastica u mnogim azijskim zemljama, a opisuje se kao "nešto što nije prva asocijacija na dobar ukus".

U svakom slučaju, ovaj njujorški gastronomski magazin, "najukusnijim" gradom na svetu proglasio je Tokijo, a razlog za to je što "posetioci Tokija mogu da jedu stvarno ukusnu hranu po različitim cenama," objasnio je urednik časopisa. "To ne važi samo za japansku hranu jer su u Tokiju veoma zastupljene i italijanska i francuska kuhinja."

Berlin je krunisan "vegetarijanskom prestonicom," a London važi za grad sa najviše barova koji su se našli na listi 50 najboljih barova na svetu. Ipak, Los Anđeles ima najbolje koktele na svetu.

Irska je odlična za one koji žele da probaju raznoliku hranu - od jagnjetine sa Akil ostrva, do dagnji iz Kilari Harbora, Irska nudi najbolji kulinarski road trip, kažu stručnjaci.

Bliski istok je pogodna destinacija za različite ukuse, a Santijago u Čileu je sledeći "veliki grad hrane."

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.