Travel

Najlepše plaže na Tasosu – koja je vaš favorit?

Autor Aleksandra Kocić Izvor Promo

Tasos je ostrvo smešteno u severnom delu Egejskog mora i od kopna ga deli samo oko 40 minuta vožnje trajektom.

Izvor: Canva Pro

Glavni grad Tasosa i čuvena luka je grad Limenas. Pored Limenasa, najposećenija letovališta su Limenarija i Potos. Ono što im je zajedničko, jeste bujna vegetacija i prozirno čista voda. Zbog toga, ovo ostrvo zovu još „smaragdnim ostrvom“ ili „šumom koja pliva“.

Ono po čemu je još poznat Tasos, jesu sjajne plaže koje su raspoređene širom ostrva. U nastavku izdvajamo 5 najpoznatijih plaža koje su zaista neverovatne. Naravno, ne sumnjamo da ćete tokom letovanja na ovom ostrvu otkriti još puno manje ili više poznatih plaža i uživati u svakom trenutku odmora.

Izvor: Canva Pro

Marble beach
Marble, Saliara ili čuvena mermerna plaža je sigurno najpoznatija plaža na Tasosu. Boja vode se rečima ne može opisati, dok posebnu draž daju kamenčići od belog mermera. U pitanju nestvaran prizor, koji nikako ne smete propustiti da vidite dok ste na Tasosu.

Izvor: Canva Pro

Makryammos beach
Makryammos plaža zapravo je deo većeg kompleksa sa bungalovima i ulaz se naplaćuje. Ova plaža je udaljena samo 2 km od Limenasa, tako da se kolima jako brzo stiže. Plaža je izuzetno prostrana, lepo uređena i more je prozirno čisto. U jednom delu Makryammos plaže nalaze se krupnije stene koje kreiraju okruženje odlično za stvaranje atraktivnih fotografija.

Izvor: Barcino Tours

Golden beach
Plaža koju obavezno treba da posetite ukoliko ste ljubitelji najsitnijeg peska, čiste vode, postepenog ulaska u vodu i prostrane plaže sa ležaljkama – definitivno je Golden plaža. Lepoti ove plaže doprinosi zlatna boja peska koja se presijava na suncu i čini vam se kao da more svetluca. Do tamo možete doći međugradskim autobusom, što je odlična prilika da se upoznate sa ostrvom i mestašcima koja su možda manje poznata, ali ništa manje lepa.

Izvor: Canva Pro

Aliki beach
Aliki plaža je prema rečima turista definitivno na vrhu liste najlepših plaža na Tasosu, ali i u čitavoj Grčkoj! U pitanju je uvala na kojoj je smeštena uža peščana plaža, i još sa magistrale turiste privuče nestvarna tirkizna boja mora. Kao što je često slučaj sa poznatim mestima, na Aliki plaži obično bude gužva vikendom. Zato, bolje planirajte obilazak ove plaže drugim danima.

Izvor: Canva Pro

La Scala beach
La Scala plaža je prava atrakcija za turiste jer se u sklopu koncepta nalaze bar, bazen pored bara, puno ležaljki koje su udobne i u većini slučajeva smeštene u hladu. Muzika iz bara se čuje tokom celog dana, tako da je La Scala raj za sve ljubitelje moderno uređenih plaža i življe atmosfere.

Izvor: Promo

 Ukoliko želite da posetite Tasos ovog leta, sada je odličan trenutak da rezervišete letovanje – jer dobijate 20% popusta na apartmanski smeštaj ili gratis autobuski prevoz! Takođe, ako putujete sa Barcinom u Grčku, a niste primili vakcinu, dobijate GRATIS antigenski test! Pogledajte sve last minute ponude.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt