Travel

KAO IZ TAVERNE - IZNENADITE PRIJATELJE GRČKIM SPECIJALITETIMA: EVO KAKO SE SPREMA AROMATIČNI BUJURDI

Izvor Promo

Ništa lepše od druženja s dragim ljudima- užitak je još veći kada su na stolu ukusi koji mirišu na leto. Napravite grčki specijalitet kome niko neće odoleti, a dok kupujete namirnice, imate šansu da osvojite letovanje za 2 osobe, na grčkom ostrvu, u hotelu sa 5 zvezdica

Izvor: Shutterstock

Jun je mesec koji donosi kraj školske godine, ali i početak leta i godišnjih odmora. A to znači da jedva čekate da otputujete! U mislima ste već na moru, sedite u maloj taverni na obali mora. Dok se čuje šum talasa, a sunce polako zalazi, uživate u nestvarnom prizoru smiraja dana. U pozadini ide lagani buzuki. Na plavom stolu smenjuju se tanjiri- pohovani sir, tikvice, masline, musaka, morski plodovi- sve ono čemu ne možete da odolite dok ste u Grčkoj… Sve dok ovo letnje veče ne postane java, zašto ne biste more doneli u svoj dom?

Pozovite prijatelje na grčko veče uz slasne đakonije i naravno, sirtaki. Recepte možete potražiti na sajtu prvog inostranog hipermarketa u Srbiji, Super Vera. Tu se nalazi i recept za naš predlog- bujurdi, aromatično jelo od sira i povrća koje se peče u rerni, a definitivno unosi duh Mediterana. Lako se sprema, gotovo je za 15 minuta, a sve neophodne sastojke možete pronaći u Super Veru.

Izvor: Shutterstock

Potrebno je:
- 100 g feta sira
- 100g gauda sira
- 100 g Olympos kozjeg sira
- kašika maslinovog ulja
- 2 paradajza
- crvena papirka
- čen belog luka
- manja ljuta papričica
- pola kašičice origana
- pola kašičice peršuna

Priprema:
Paradajz, papriku, ljutu papričicu i sireve isecite na šnite. Manju zemljanu ili vatrostalnu posudu podmažite maslinovim uljem, pa na njeno dno poređajte paradajz, a potom feta-sir, ljute papričice, gauda sir, papriku i kozji sir. Začinite sa malo peršuna, origana i sitno seckanog belog luka, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta, na temperaturi od 200 stepeni.

Preporuka je da uz ovo jelo poslužite vino, na primer ono koje je nastalo u podrumima manastira na Svetoj Gori, od grožđa koje je sazrevalo u netaknutom okruženju poluostrva Halkidiki. Monoxilitis vina mogu se naći jedino u hipermarketima Super Vero, kao i još 400 autentičnih grčkih proizvoda.

Sjajna vest je da su mnogi od njih tokom juna na sniženju od 20 odsto, jer Super Vero slavi 20 godina poslovanja u Srbiji. Tim povodom, sve će biti u znaku mora i plovidbe. Ako kupite neke od artikala iz lifleta “Plovimo zajedno već 20 godina”, u vrednosti od 1000 dinara na jednom računu, ispunili ste prvi uslov za učešće u velikom nagradnom konkursu! Drugi uslov je da se slikate pored foto- pejzaža postavljenog u svakom prodajnom objektu Super Vera i objavite sliku na svom otključanom instagram profilu.

Izvor: Shutterstock

U opisu slike napišite kako zamišljate svoju idealnu plovidbu morem. Tri najkreativnija odgovora čeka putovanje za 2 osobe, u hotelu sa 5 zvezdica, u organizaciji agencije Mediteraneo, specijalizovane za grčka ostrva. Požurite, imate vremena do kraja juna! Više o nagradnom konkursu pročitajte ovde.

Recept za bujurdi preuzet je sa sajta supervero.rs