Prema najnovijem preseku 26. marta u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 73 nova slučaja obolelih od korona virusa. Njih 47 je hospitalizovano.

Preminula je još jedna žena stara 48 godina, dok je u četvrtak ujutru objavljeno da su još dve osobe preminule u Srbiji od korona virusa. Zaražena je i prva trudnica u Srbiji koja se nalazi na GAK "Narodni front".

Sedam osoba je izgubilo bitku sa korona virusom, starosne dobi od 48 do 92 godine. 

Prva žrtva virusa kovid-19 u Srbiji bio je muškarac od 59 godina iz Kikinde koji je već imao hronične bolesti. Nakon lečenja u KC Vojvodine, preminuo je 20. marta.  

Dva dana kasnije, na Infektivnoj klinici u Beogradu je preminula je žena od 92 godine. Baka je nekoliko dana bila na respiratoru, njena zdravstvena situacija je bila složem, imala je udruženih bolesti. 

Sledećeg dana korona virus je odneo još jedan život. Reč je o ženi od 60 godina koja je usled lakše kliničke slike bila smeštena u bolnicu "Dragiša Mišović", u Beogradu, gde su se nalazili pacijenti koji nisu u kritičnom stanju i nemaju tešku kliničku sliku. Njena smrt i dalje zbunjuje stručnjake, budući da nije imala hronična oboljenja, niti je ispoljavale teže simptome zaraze. 

Doktorka (60), ginekolog akušer u Domu zdravlja Niš, četvrta je žrtva korona virusa u Srbiji. Ona je dugi niz godina bolovala od dijabetesa, a imala je i pridrženih bolesti. Vest o njenoj smrti objavljena je 25. marta. 

Istog dana u toku noći preminule su još dve osobe. Reč je o 80-godišnjem muškarcu koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS i koji se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru. Muškarac je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva je ženska osoba (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš, gde je bila "priključena" na respirator. Preminula je imala hronična oboljenja - arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

U toku današnje konferencije kriznog štaba rečeno je da je korona virus odnela sedmu žrtvu. U pitanju je žena stara 48 godina koja je preminula u bolnici ”Dragiša Mišović” u Beogradu. Ona je najmlađa žrtva virusa kovid-19 u Srbiji