Prema najnovijem preseku 26. marta u 15 časova, u poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 73 nova slučaja obolelih od korona virusa. Njih 47 je hospitalizovano.

Preminula je još jedna žena stara 48 godina, dok je u četvrtak ujutru objavljeno da su još dve osobe preminule u Srbiji od korona virusa. Zaražena je i prva trudnica u Srbiji koja se nalazi na GAK "Narodni front".

Pulmolog Branislav Nestorović izjavio je će u petak u 14 sati početi da radi objekat na Sajmu, budući da  dolaze avioni sa državljanima Srbije. 

Nestorović je objasnio da se putnici moraju testirati, pa će oni koji su pozitivni na korona virus ići tu u privremenu bolnicu, a oni koji su negativni idu kući uz obaveznu samoizolaciju.

"Mi smo se na sednici bavili pitanjem proširenog testiranja, jer je to napor za zdravstveni sistem. Cilj je da imamo 5.000 testova dnevno", rekao je Nestorović za TV Prva.

Prethodno je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović najavio da će u petak odleteti avion za Nemačku, a moguće i za Maltu po Srbe koji su tamo na radu.

Odalović je rekao da trenutno u 58 zemalja postoji evidencija svih naših državljana i dodao da su prioriteti vrlo jasno utvrđeni i poslati našim diplomatskim predstavništvima. Prioritet su, kaže, majke sa malom decom, trudnice, studenti, hronični bolesnici, sezonski radnici.

Naveo je da je evidentirano više od 6.000 ljudi, koji su se obratili našim diplomatskim predstavništvima.

"Valjevo je ostalo kao problem, videćemo kako se situacija razvija", rekao je on i dodao da je Niš, koji je bio temprirana bomba, sada sređen.

"Beorad je potencijalno problem i ponovo bih apelovao na građane da poštuju mere. Mi smo u trećoj nedelji epidemije, za sada se držimo dobro sa osamdesetak ljudi dnevno", što nije veliki broj, rekao je Nestorović.

"Zdravstveni sistem se za sada dobro nosi, a pokušaćemo jedan broj lakših pacijenata iz Dragiše Mišović da prebacimo na Sajam, da ne opterećujemo Zemunsku bolnicu", kazao je Nestrović.