Muškarci koji su preležali korona virus i možda imaju produženi kovid prijavljuju tri zabrinjavajuća simptoma, od kojih su čak dva povezana sa njihovim sposobnostima u krevetu. Prema istraživanju objavljenom u "Britanskom žurnalu medicine", sprovedenom nad više od pola miliona Britanaca, većina njih je prijavila gubitak kose, gubitak želje za vođenjem ljubavi i poteškoće sa ejakulacijom.

Doktor Samir Sangvi upozorava da ove tri stvari zajedno bitno utiču na samopouzdanje kod muškaraca, pa samim time i na njihov "performans" u krevetu.

"Sve više muškaraca koji su preležali koronu je zabrinuto zbog ovih simptoma, i pretrage na Guglu rastu iz dana u dan. Moj savet je da ne patite u tišini, odmah prijavite lekaru ako imate ove tegobe, jer postoji pomoć", rekao je dr Sangvi.

"Gubitak kose nakon infekcije obično je privremen, i kosa će porasti opet, ali pitajte doktora da li postoje tretmani koji će to ubrzati. Ako vas brine nizak libido, lekari će vam preporučiti najbolji način da vratite telo i um u ravnotežu, a trebalo bi da popričate i sa partnerkom", rekao je on.

Kada su u pitanju problemi sa potencijom, doktor navodi da zdravi muškarci imaju poteškoće sa prevremenom ejakulacijom, dok muškarci koji su preležali koronu prijavljuju da uopšte ne mogu da je izazovu.

"Odložena ejakulacija, ili nesposobnost da je dostignete čak ni uz stimulaciju, su nešto što bi trebalo da prijavite svom lekaru koji će pronaći način lečenja koji će vam pomoći", rekao je on.

(MONDO)