Jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca, Zek Efron, otkrio je nedavno da se bori sa teškim poremećajem zbog kog izbegava da izlazi napolje. Reč je o agorafobiji, stanju od kog boluju i Kim Bejsinger, Deril Hana i Robi Vilijams.

Zek je miljenik žena, važi za jednog od najzgodnijih holivudskih glumaca, a veliki pritisak slave i u njegovom slučaju je uzeo danak. U nedavnom intervjuu za "Men's Health", Zek je otkrio da se bori sa agorafobijom, koju Klinika Mejo definiše kao "vrstu anksioznog poremećaja kod kog se plašite i izbegavate mesta ili situacije koje bi mogle da izazovu paniku i da se osećate zarobljeno, bespomoćno..."

Šta je agorafobija?

Agorafobija se nekada tumačila strahom od otvorenog prostora, a danas se pod tim pojmom podrazumeva skup strahova u vezi sa javnim mestima, otvorenim prostorom i velikim brojem ljudi, bojazan da će im na takvom mestu pozliti a da neće biti u stanju da blagovremeno potraže pomoć.

"Jednostavno ne izlazim", objasnio je u intervjuu. "Velike grupe ljudi, to je ono što podstiče moju agorafobiju."

Rad na fizičkom izgledu za potrebe filma "Baywatch" čini se da su izazvale brojne zdravstvene tegobe za ovog lepotana. Depresija je samo jedna od njih. 

"Nešto u tom celom procesu je učinilo da sagorim", rekao je. "Imao sam zaista velike poteškoće da uspostavim fokus. Na kraju su to lekari pripisali uzimanju previše diuretika i suviše dugo vremena. I tu je nešto 'zabrljalo'", objasnio je Efron. 

Prema stručnjacima klinike Mejo, diuretici "pomažu da se telo oslobodi soli (natrijuma) i vode", što je Efronu bilo važno kako bi isklesao telo za scene na plaži. 

Pogledajte galeriju sa slikama ovog zgodnog glumca..,

Movieclips Trailers ig

O tome da se podvrgnuo plastičnoj operaciji lica, dosta se spekulisalo u javnosti prethodne godine. Primećeno je da mu je vilica izraženija, a objašnjenje koje je glumac dao je najmanje očekivano. Zapravo, reč je o tome da je razbio vilicu nakon što se okliznuo na podu, trčeći kroz kuću samo u čarapama! 

MONDO