Statistike pokazuju da je osam od deset muškaraca nekada u svom životu imalo bele tačkice na polnom organu i testisima. U većini slučajeva, izbočine u genitalnoj regiji nestaju sa razvojem muškarca ili se ponovo pojave u drugom stadijumu života ili otpadnu za nedelju ili dve. Ukoliko se ne povuku same, obavezno se obratite se lekaru.

Muškarci često primete male belkastožute kvržice na testisima koje stvore paniku. Ipak, stručnjaci kažu da izgledaju kao bubuljice i da su zapravo normalne. Blago uzdignute izbočine nazivaju se Fordyce-ovim mrljama i prilično su česta pojava. Iz britanske Nacionalne zdravstvene službe (NHS) pojasnili su da su male kvržice "lojne žlezde (sićušne žlezde koje se nalaze blizu površine vaše kože) bez folikula dlake".

Obično su krem ​​boje ili žućkastobele, a veličine su između 0,2 milimetra i dva milimetra. Mogu biti zajedno ili raštrkane, a mogu i da svrbe, ali nisu bolne i ne izazivaju iritaciju. Često nisu ni vidljive ako ne raširite kožu. Pojavljuju se samo na genitalijama, a ima ih čak 95 odsto ljudi.

"Mnogi ljudi imaju mnogo sitnih, bezbolnih izbočina na polnom organu. One se zovu Fordyce-ove mrlje i potpuno su normalne, te ne uzrokuju nikakve zdravstvene probleme", pojasnili su iz "Planned Parenthooda". Lekari svakako preporučuju da često proveravate svoje genitalije. Fordyce-ove mrlje su normalne, ali ponekad ne postanu vidljive do puberteta, a povećavaju se zbog hormonskih promena.

BONUS VIDEO:

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure Kurir televizija

(MONDO)