Italijansk i španski naučnici su došli do tih rezultata tako što su od grupe dobrovoljaca koja je učestvovala u istraživanju, zatražili da svakodnevno pojedu po pola kilograma jagoda kako bi se utvrdilo da li to voće poboljšava antioksidacioni kapacitet krvi.
Analizom krvi ispitanika, pravljenoj tokom četiri, osam, 12 i 16, kao i mesec dana nakon početka istraživanja, utvrđeno je da redovno konzumiranje jagoda poboljšava antioksidaciona svojstva krvne plazme i otpornost crvenih krvnih zrnaca na oksidativnu hemolizu (raspadanje crvenih krvnih zrnaca).
(Tanjug)
Analizom krvi ispitanika, pravljenoj tokom četiri, osam, 12 i 16, kao i mesec dana nakon početka istraživanja, utvrđeno je da redovno konzumiranje jagoda poboljšava antioksidaciona svojstva krvne plazme i otpornost crvenih krvnih zrnaca na oksidativnu hemolizu (raspadanje crvenih krvnih zrnaca).
(Tanjug)
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina