Pored crne čokolade i crvenog vina i mutni sok od jabuke je bogat antioksidansima, zbog čega je četiri puta zdraviji od bistrog soka od jabuke.
Nova studija poljskih naučnika otkriva da je, pored crne čokolade i crvenog vina, mutni sok od jabuke bogat antioksidansima, zbog čega je četiri puta zdraviji od bistrog soka od jabuke.Prilikom uporedjivanja bistre i mutne vrste soka od jabuka naučnici su otkrili da mutni sok sadrži četiri puta veću koncentraciju polifenola u odnosu na bistri sok od jabuke.
Američki naučnici sa Univerziteta Masačusets su utvrdili da umereno konzumiranje soka od jabuka može u mozgu dovesti do povećanja nivoa neurotransmitera, koji utiče na poboljšanje pamćenja.
Uprkos tvrdnjama naučnika, proučavanje tržišta je pokazalo da potrošači, ipak, više kupuju bistri sok od jabuke, verovatno zbog verovanja da je bistri sok čistiji, kao i zato što ima duži vek trajanja. (Tanjug)