Međutim, kada kažemo alergija na hranu, prvo pomislimo na kikiriki, ostrige ili jaja. Iako nije baš uobičajeno, možemo biti alergični i na jabuke. Naučnici veruju da je u najvećem broju slučajeva polen breze koji se često zadrži na kori jabuka ono što uzrokuje alergijske reakcije.
Količina vode i vlakna koja se nalaze u ovom voću utiču na to da duže budemo siti nakon što pojedemo jabuku, nego što je to slučaj sa ostalim voćem. Zato se jabuke preporučuju u dijetama, a imaju samo 95 kalorija. Sastojci koji se nalaze u kori jabuka pomažu u sagorevanju masti, piše "Hafington post".
Na način kako većina ljudi jede, kružeći oko semenki i "sredine", skoro 30 odsto jabuke ostaje nepojedeno. Ova zdrava voćka sadrži između 18 i 25 odsto vazduha.
Samo u SAD-u postoji oko 16.000 različitih vrsta jabuka.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija