Jedna jabuka dnevno na nekoliko načina povoljno utiče na zdravlje. Poboljšava rad srca, dobro utiče na rad pluća, smanjuje rizik od infarkta, kancera i raznih srčanih oboljenja, a pomaže i u skidanju viška kilograma.

Međutim, kada kažemo alergija na hranu, prvo pomislimo na kikiriki, ostrige ili jaja. Iako nije baš uobičajeno, možemo biti alergični i na jabuke. Naučnici veruju da je u najvećem broju slučajeva polen breze koji se često zadrži na kori jabuka ono što uzrokuje alergijske reakcije.

Količina vode i vlakna koja se nalaze u ovom voću utiču na to da duže budemo siti nakon što pojedemo jabuku, nego što je to slučaj sa ostalim voćem. Zato se jabuke preporučuju u dijetama, a imaju samo 95 kalorija. Sastojci koji se nalaze u kori jabuka pomažu u sagorevanju masti, piše "Hafington post".

Na način kako većina ljudi jede, kružeći oko semenki i "sredine", skoro 30 odsto jabuke ostaje nepojedeno. Ova zdrava voćka sadrži između 18 i 25 odsto vazduha.

Samo u SAD-u postoji oko 16.000 različitih vrsta jabuka.