"Šećer negativno utiče na organizam. Kada jedete šećer, uvek želite još, bez obzira na to da li ste još uvek gladni ili ne", tvrdi Pol van der Velpen iz Zdravstvene službe u Amsterdamu.

On smatra da šećer koji razne kompanije koriste u svojim proizvodima, zapravo stvara zavisnost i da je to razlog zbog koga jednostavno ne možemo da prestanemo sa konzumiranjem slatkiša.

I jedno naučno istraživanje u Francuskoj dalo je iste rezultate.

Kompanije koje je proizvode, u hranu  dodaju količine šećera koje su dovoljne da nas "navuku" na određene namirnice, što je jedan od razloga za sve više gojaznih širom sveta.

Čak ni napici sa navodno visokim procentom voćnih sokova i malim količinama šećera nisu rešenje jer naučnici tvrde da, iako u sebi imaju dosta voća, obično sadrže i previše vode i šećera, bez obzira na ono što piše na ambalaži.

Ovakve namirnice i njihovo konzumiranje i kada nismo gladni, odnosno prejedanje "iz zabave", glavni su krivci za veliki broj gojaznih, dijabetes tipa 2, razne vrste kancera, hipertenziju...

Zato, za bolje zdravlje, preporučuju domaće ceđene sokove, kako biste bili sigurni šta ćete zaista popiti.