Postoji mnogo različitih objašnjenja zašto nas glava zaboli ako malo preteramo sa sladoledom. Mada je leti teško odoleti osveženju sjajnog ukusa, mnogo sladoleda, ako ga brzo jedemo, za sobom ostavlja glavobolju koja najčešće prođe tek idućeg dana.

Američki naučnici nedavno su objasnili zašto dolazi do ovoga. Kad u usta stavimo nešto veoma hladno, krvni sudovi na nepcu se skupe, a čim izvadimo sladoled iz usta (ako je na štapiću, u kornetu, ili ga "grabite" kašikom) oni se prošire, piše "Politikin Zabavnik".

Upavo ove nagle promene i brzo širenje i skupljanje sudova daju znak nervima koji ovu promenu šalju do mozga i rezultat je oštar bol u prednjem delu glave, najčešće čela. Poznato?

Mada ove glavobolje ne traju dugo, ukoliko želite da ih se otarasite što pre, postoji jednostavno rešenje. Dovoljno je da jezikom pritisnete prednji deo nepca i da ga tako držite neko vreme.

Tako će se usta brže zagrejati posle sladoleda, krvni sudovi će prestati sa skupljanjem i širenjem, a glavobolja će nestati!.

Još je praktičnije da odolite malo čarima sladoleda i jedete ga polako, jer ćete tako ustima dati priliku da se priviknu na hladnoću.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.