
Umesto da prokuvate vodu koju ćete zatim sipati preko kesice čaja, trebalo bi da u šolju stavite čaj, prelijete hladnom vodom i ubacite u mikrotalasnu pećnicu 30 sekundi.
Kuan Vuong sa univerziteta u Njukaslu istraživao je najbolje načine za pripremanje čaja, i tvrdi da je čaj spremljen na ovaj način najzdraviji i najukusniji.
Prema tvrdnji ovog stručnjaka, čaj spremljen u mikrotalasnoj pećnici je najzdraviji jer se na taj način aktiviraju bioaktivni sastojci, poput kofeina, aminokiseline teanin i polifenola.
Polifenoli su antioksidanti koji se povezuju sa manjim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, a snižavaju i nivo holesterola, hipertenziju i umanjuju rizik obolevanja od dijabetesa.
Upravo zbog toga je, smatra Vuong, mikrotalasna pećnica korisna.
"Pripremanjem na ovaj način iz čaja se izvuče oko 80 odsto korisnih sastojaka", zaključuje on.
"Pripremanjem na ovaj način iz čaja se izvuče oko 80 odsto korisnih sastojaka", zaključuje on.
Zvezda nastavila sa porazima u Evroligi: Mirotić ponovo koban za crveno-bele
Crvena zvezda ispada iz Top 6 Evrolige: Partizan može da sustigne crveno-bele, pogledajte tabelu
Janis Sferopulos digao glas na konferenciji: Svi nas vide na F4, a mi u istoriji nemamo pobedu u plej-ofu
Mirotić otkrio zašto je tražio da igra protiv Zvezde: Zbog njega je Olimpija pobedila u Beogradu
Katastrofa za Crvenu zvezdu, Džoela Bolomboja izneli sa terena: Nije mogao da hoda, svi se uhvatili za glavu