Zdravlje

Nova akcija besplatnih pregleda: Evo koje preglede možete da uradite

Izvor mondo.rs

U nedelju 3. novembra nova akcija besplatnih pregleda - evo koje preglede ćete moći da obavite!

Akcija besplatnih preventivnih pregleda koju Ministarstvo zdravlja sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 3. novembra, od 8 do 16 časova, u više od 215 zdravstvenih ustanova naše zemlje.

Tom prilikom, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade oftalmološki i neurološki pregled, a u određenim ustanovama biće obavljani i mamografski i kardiološki pregledi kao i kontrole nivoa šećera u krvi.

Značaj ove akcije Ministarstva zdravlja kao i unapređenje javne svesti o značaju prevencije najbolje potvrđuje podatak da je tokom prethodnih 15 dana akcije besplatnih preventivnih pregleda, više od 325.000 građana Srbije obavilo preventivne preglede, a od tog broja nekoliko hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, i u svojoj zdravstvenoj ustanovi obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji sa vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće istaknuta na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.