Zdravlje

Stigli nalazi mladića zadržanih u bolnici zbog sumnje da nose virus

Izvor mondo.rs

Mladići se nalaze u izolaciji, a čekalo se da testovi potvrde prisustvo, odnosno odsustvo koronavirusa.

U opštu bolnicu u Vinkovcima juče su primljena dva pacijenta za koje se sumnja da su zaražena koronavirusom.

Obojica hospitalizovanih su hrvatski državljani koji su bili na radu u Kini. Reč je o mladićima, rođenima 1996. i 1997. godine.

Poslednja vest bila je da se mladići nalaze u izolaciji, sok ne stignu rezultati koji bi potvrdili prusustvo, odnosno odsustvo zaraze. 

"Jedan je pacijent juče imao povišenu temperaturu, drugi je imao respitarorne probleme. Uzeli smo sve uzorke, čekamo potvrdu radili se o koronavirusu ili ne. Po kliničnoj slici bismo pre rekli da nije, nego da jeste. Oni su u izolaciji, preduzete su sve mere, nema ozbiljne pretnje javnom zdravstvu", rekao je na izvanrednoj pres konferenciji upravnik Opšte županijske bolnice, preneo je Index.hr.

Nalazi su stigli o prema rezultatima testiranja koje je obavljeno u Klinici za zarazne bolesti "Fran Mihaljević" u Zagrebu, mladići koji su se vratili s rada u Kini NEMAJU KORONAVIRUS.

Podsetimo, ova dvojica mladića su deo grupe od deset radnika koji su se vratili s rada u Kini. Jedan je radnik s područja Slavonskog Broda, a devetorica su s područja Vukovarsko-sremske županije. Stigli su iz Šangaja, gde su radili za jednu hrvatsku građevinsku kompaniju.