Zdravlje

Da li ste zadovoljne svojim grudima? Evo i zašto je to važno za zdravlje!

Izvor mondo.rs

Zanimljivo istraživanje otkriva koje žene su zadovoljne svojim grudima, koje ne, i zašto je to važno za zdravlje!

Britanke su među najnezadovoljnijim ženama sveta kada je reč o veličini grudi, pokazalo je novo globalno istraživanje. Samo 25 odsto njih smatra da su im grudi dovoljne veličine, dok 56 odsto želi da ima veće, a 19 odsto manje grudi.

Generalno gledano, samo 29 odsto žena širom sveta je zadovoljno veličinom svojih grudi, dok bi 48 odsto žena želelo da ima veće, a 23 odsto manje grudi.

Istraživanje je obuhvatilo 18.541 ženu iz 40 različtih zemalja, starosti od 19 do 94 godine.

Kolumbijke su najzadovoljnije svojim poprsjem, dok su Japanke ubedljivo najmanje zadovoljne, pokazala je analiza.

Dok Kineskinje žarko žele veće grudi, najveći broj Pakistanki želi manje.

Naučnici su utvrdili da žene koje nisu zadovoljne izgledom i veličinom svojih grudi imaju manje samopouzdanje i ređe rade samopreglede, što ih dovodi u veću opasnost od raka dojke.

"Ovo je ozbiljna zdravstvena briga i otkrića su važna jer pokazuju da žene širom sveta nisu zadovoljne veličinom svojih grudi. Rak dojke je vodeći uzrok smrti povezanih sa rakom kod žena. Nezadovoljstvo grudima može da dovede do toga da žene izbegavaju da rade samopreglede, posebno ako zbog svojih grudi osećaju anksioznost ili sti", kaže prof Viren Svami.

"Naša studija je utvrdila da postoji direktna veza između nezadovoljstva grudima i manjom svešću o važnosti pregleda grudi, manjkom samopouzdanja u detektovanju promena na grudima".

Bez obzira na to koliko volite ili ne volite izgled svojih grudi, redovno radite samopreglede (i idite na preglede!), a evo i kako se to radi:

Ida Prester samopregled dojki (MAGAZIN)
Izvor: Youtube/Nismo same