Zdravlje

Sve više gripa u Vojvodini: Virus prešao prag srednjeg intenziteta

Izvor mondo.rs Izvor Beta

U Vojvodini se pogoršava epidemiološka situacija u vezi sa sezonskim gripom!

U Vojvodini je registrovano pogoršanje epidemiološke situacije u vezi sa sezonskim gripom, a stepen aktivnosti virusa prešao je prag srednjeg intenziteta, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo preporučio je rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine primenu mera zabrane ili ograničenja poseta pacijentima i ta mera biće na snazi dok se ne smanji broj obolelih od gripa, kao i intenzitet aktivnosti virusa, na nizak nivo, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da će u utorak, 11. februara, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine obaviti novu procenu situacije na teritoriji Vojvodine.

"Ukoliko intenzitet aktivnosti virusa nastavi da raste, biće razmotrene dodatne mere kontrole negativnih posledica gripa, uključujući i predlog nadležnim institucijama za eventualno privremeno raspuštanje školskih i predškolskih kolektiva na nekoliko dana", piše u saopštenju.