Zdravlje

PREOKRET: Virus korona nije "nastao" na pijaci, OVAKO je sve počelo?!

Izvor mondo.rs

Nove informacije o virusu kojim je zaraženo više od 68.000 ljudi – ipak nije nastao na pijaci u Vuhanu, već u laboratoriji koja se nalazi nedaleko odatle.

Smrtonosni koronavirus mogao bi da bude povezan sa tajnom laboratorijom u kojoj su slepi miševi napali naučnike, tvrdi kineski stručnjak za virus.

Dok kineska vlada tvrdi da je zaraza potekla sa pijace u Vuhanu, gde se prodaje meso raznih životinja, naučnici sa Tehnološkog univerziteta u Guangžou smatraju da je virus možda potekao iz Centra za kontrolu bolesti u Vuhanu.

Dvoje naučnika su istraživali poreklo virusa korona, tj. njegove vrste COVID-19, i objavili su svoj rad u kojem tvrde da je do zaraze došlo u laboratoriji gde su naučnici držali životinje zarad testiranja, a među njima je bilo i 605 slepih miševa. Jednog naučnika su navodno napali slepi miševi "i na njegovoj koži se našla krv slepog miša".

Taj naučnik je nakon toga bio u samoizolaciji 28 dana.

Ova laboratorija inače se nalazi na samo 280 metara udaljenosti od ozloglašene pijace u Vuhanu. Takođe, nalazi se i u blizini bolnice u kojoj je zaražena prva grupa doktora.

"Moguće je da je virus nekako procurio i da je zarazio inicijalne pacijente u ovoj epidemiji, iako je potrebno još dokaza za to", napisali su naučnici.

Inače, srpski epidemiolog je ranije izjavio da je ovaj smrtonosni virus možda i veštački stvoren